brahmacAriNI durgA AvaraNa pUjA

brahmacAriNI is the second of the navadurgA series.

When Sati is reborn as shailaputrI to himavAn, she develops an intense desire (will) to marry shivA. She undergoes severe penance to get back into unison with shiva. This unmarried state of haimavati is called brahmacAriNI. The meditative form for brahmacAriNI is a beautiful goddess roaming bare foot carrying a japamAlA in one hand and kamaNDalu in the other.

What is the significance of brahmacAriNI ?

There are several meanings behind the various forms of durgAs. This particular category of navadurgA is special because of its mention in the canDI kavacam. Any tantra shAstrA representation can have multiple layers of meanings that are applicable to the different states of sAdhAks in their spiritual process. One simple representation is that this nava durgA series depicts the story of pArvati at various stages. This second form represents the austeristic state of Her exhibiting the will to attain shiva.  Hence this form represents the unmarried tapasya state.

Another interesting meaning of these forms is its representation of the spiritual process using tantra/yogA path. brahmacAriNI represents the yamA – ahiMsA (non-violence), satyA (truthfulness), astEyA (non-stealing), brahmacaryA (celibacy), and aparigrahA (Abstention from greed). The ability of the sAdhakA to follow these yamA is represented by this form . Meditating on this form and the mantra bestows this yama siddhi to the sAdhakA and she rules the svAdhiShThAna cakrA. Further details should be learnt from ones own Guru.

brahmacAriNyambA shrI pAdukAM pUjayAmi namaH

brahmacAriNI durgA AvaraNa pUjA

श्री ब्रह्मचारिणी आवरण पूजा क्रमः


पीठ पूजा

ॐ मण्डूकादि परतत्वाय नमः ।

प्रीं पृथिव्यै नमः
सौः सुधार्णवाय नमः 
रां रत्नद्वीपाय नमः 
क्रीं सौः सरॊवराय नमः
क्लीं कल्पवनाय नमः

पद्मवनाय नमः 
कल्पवल्ली मूलवॆद्यै नमः

यं यॊगपीठाय नमः

श्री ब्रह्मचारिणी आवाहनम् 

कमलासिवराभयायुधां शशिवक्त्रां शशिशॆखरां शिवाम् ।
अरुणाभरणां त्रिलॊचनां हृदयॆ तां भजॆ ब्रह्मचारिणीम् ॥

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी ध्यायामि आवाहयामि नमः । - आवाहन मुद्रां प्रदर्श्य 

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी स्थापिता भव । - स्थापण मुद्रां प्रदर्श्य ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी संस्थितॊ भव । - संस्थित मुद्रां प्रदर्श्य ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी सन्निरुद्धॊ भव । - सन्निरुद्ध मुद्रां प्रदर्श्य ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी सम्मुखी भव । - सम्म्मुखी मुद्रां प्रदर्श्य ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी अवकुण्ठितॊ भव। - अवकुण्ठन मुद्रां प्रदर्श्य 

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि नमः । - वन्दन धॆनु यॊनि मुद्राञ्श्च प्रदर्श्य ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । आसनं कल्पयामि नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । पादयॊः पाद्यं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । हस्तयॊः अर्घ्यं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । मुखॆ आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । शुद्धॊदक स्नानं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । स्नानानन्तरं आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । वस्त्राणि कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । आभरणानि कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । दिव्यपरिमळ गन्धं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । गन्धस्यॊऽपरि हरिद्रा कुङ्कुमं कल्पयामि नमः 
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । पुष्पाक्षतान् कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । धूपं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । दीपं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । नैवॆद्यं कल्पयामि नमः
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । सुगन्ध ताम्बूलं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । कर्पूर नीराञ्जनं कल्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । श्री ब्रह्मचारिण्यै नमः । प्रदक्षिण नमस्कारान् कल्पयामि नमः ।

सन्विन्मयॆ परॆ दॆवी परामृत रुचि प्रियॆ ।
अनुज्ञां ब्रह्मचारिणीं दॆहि परिवार्चनायम मॆ ॥

षडङ्ग तर्पणम्

ह्रां हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रीं शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रूं शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रैं कवचाय हूं । कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रौं नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रः अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

लयाङ्ग तर्पणम्

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (१० वारम्)

प्रथमावरणम् - 

ॐ सौः क्लीं ऐं सर्वाशापरिपूरकाय नमः ।

ॐ ऐं इन्द्राय नमः । इन्द्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ धं धर्मराजाय नमः । धर्मराज श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ वं वरुणाय नमः । वरुण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ क्रीं कुबॆराय नमः । कुबॆर श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ॐ एताः प्रथमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

ॐ अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं प्रथमावरणार्चनम् ॥

अनॆन प्रथमावरणार्चनॆन श्री ब्रह्मचारिण्यम्बा प्रीयथाम् ।

द्वितीयावरणम् - 

बालासरस्वत्यै नमः । बालासरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
कुब्जिकायै नमः । कुब्जिका श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
करालिन्यै नमः । करालिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
सुमुख्यै नमः । सुमुखी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
मातङ्यै नमः । मातङ्गी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
मनॊन्मन्यै नमः । मनॊन्मनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
मदॊत्कटायै नमः । मदॊत्कटी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
रत्नॆश्वर्यै नमः । रत्नॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ॐ एताः द्वितीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं द्वितीयावरणार्चणम् ॥

अनॆन द्वितीयावरणार्चनॆन श्री ब्रह्मचारिण्यम्बा प्रीयथाम् ।

तृतीयावरणम् - 

ॐ सर्वसंमॊहनाय नमः ।

ॐ ह्रां हृदयदॆव्यै नमः । हृदय दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं शिरॊदॆव्यै नमः । शिरॊ दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रूं शिखादॆव्यै नमः । शिखा दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रैं कवचदॆव्यै नमः । कवच दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रौं नॆत्रदॆव्यै नमः । नॆत्र दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रः अस्त्रदॆव्यै नमः । अस्त्र दॆवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः तृतीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तृतीयावरणार्चणम् ॥

अनॆन तृतीयावरणार्चनॆन श्री ब्रह्मचारिण्यम्बा प्रीयथाम् ।

तुरियावरणम् - 

ॐ गं गङ्गायै नमः । गङ्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ यं यमुनायै नमः । यमुना श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ सौः सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः तुरियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तुरियावरणार्चणम् ॥

अनॆन तुरियावरणार्चनॆन श्री ब्रह्मचारिण्यम्बा प्रीयथाम् ।

पञ्चमावरणम् - 

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी दुर्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ।
ॐ ह्रीं नमः शिवाय - साम्बशिव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं दुं ह्रीं दुं उत्तिष्ठपुरुषि किं स्वपिषि भयं मॆ समुपस्थ्तितं यदिशक्यमशक्यं वा तन्मॆभगवति शमय स्वाहा दुं ह्रीं ॐ । नवदुर्गाभ्यॊ नमः । वनदुर्गाम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ब्लूं वं वद वद त्रीं हुं फट् - श्री भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः पञ्चमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं सः ब्रह्मचारिणी ऐं फट् स्वाहा । ब्रह्मचारिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)


अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं पञ्चमावरणार्चणम् ॥

अनॆन पञ्चमावरणार्चनॆन श्री ब्रह्मचारिण्यम्बा प्रीयथाम् ।

पञ्चपूजा -

लं पृथिव्यात्मिकायै गन्धं कल्पयामि ।
हं आकाशात्मिकायै पुष्पाणि पूजयामि ।
यं वाय्वात्मिकायै धूपं कल्पयामि ।
रं अग्न्यात्मिकायै दीपं कल्पयामि ।
वं अमृतात्मिकायै अमृतं महानैवॆद्यं कल्पयामि ।
सं सर्वात्मिकायै ताम्बूलादि समस्तॊपचारान् कल्पयामि ।

śrī brahmacāriṇī āvaraṇa pūjā kramaḥ


pīṭha pūjā

OM maṇḍūkādi paratatvāya namaḥ |

prīṁ pṛthivyai namaḥ
sauḥ sudhārṇavāya namaḥ 
rāṁ ratnadvīpāya namaḥ 
krīṁ sauḥ sarŏvarāya namaḥ
klīṁ kalpavanāya namaḥ

padmavanāya namaḥ 
kalpavallī mūlavĕdyai namaḥ

yaṁ yŏgapīṭhāya namaḥ

śrī brahmacāriṇī āvāhanam 

kamalāsivarābhayāyudhāṁ śaśivaktrāṁ śaśiśĕkharāṁ śivām |
aruṇābharaṇāṁ trilŏcanāṁ hṛdayĕ tāṁ bhajĕ brahmacāriṇīm ||

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī dhyāyāmi āvāhayāmi namaḥ | - āvāhana mudrāṁ pradarśya 

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī sthāpitā bhava | - sthāpaṇa mudrāṁ pradarśya |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī saṁsthitŏ bhava | - saṁsthita mudrāṁ pradarśya |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī sanniruddhŏ bhava | - sanniruddha mudrāṁ pradarśya |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī sammukhī bhava | - sammmukhī mudrāṁ pradarśya |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī avakuṇṭhitŏ bhava| - avakuṇṭhana mudrāṁ pradarśya 

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi namaḥ | - vandana dhĕnu yŏni mudrāñśca pradarśya |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | āsanaṁ kalpayāmi namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | pādayŏḥ pādyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | hastayŏḥ arghyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | mukhĕ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | śuddhŏdaka snānaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | snānānantaraṁ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | vastrāṇi kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | ābharaṇāni kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | divyaparimaḻa gandhaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | gandhasyŏ'pari haridrā kuṅkumaṁ kalpayāmi namaḥ 
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | puṣpākṣatān kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | dhūpaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | dīpaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | naivĕdyaṁ kalpayāmi namaḥ
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | sugandha tāmbūlaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | karpūra nīrāñjanaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | śrī brahmacāriṇyai namaḥ | pradakṣiṇa namaskārān kalpayāmi namaḥ |

sanvinmayĕ parĕ dĕvī parāmṛta ruci priyĕ |
anujñāṁ brahmacāriṇīṁ dĕhi parivārcanāyama mĕ ||

ṣaḍaṅga tarpaṇam

hrāṁ hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrīṁ śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrūṁ śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hraiṁ kavacāya hūṁ | kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrauṁ nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hraḥ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

layāṅga tarpaṇam

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 10 vāram

prathamāvaraṇam - 

OM sauḥ klīṁ aiṁ sarvāśāparipūrakāya namaḥ |

OM aiṁ indrāya namaḥ | indra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM dhaṁ dharmarājāya namaḥ | dharmarāja śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM vaṁ varuṇāya namaḥ | varuṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM krīṁ kubĕrāya namaḥ | kubĕra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

OM etāḥ prathamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

OM abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ prathamāvaraṇārcanam ||

anĕna prathamāvaraṇārcanĕna śrī brahmacāriṇyambā prīyathām |

dvitīyāvaraṇam - 

bālāsarasvatyai namaḥ | bālāsarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
kubjikāyai namaḥ | kubjikā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
karālinyai namaḥ | karālinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
sumukhyai namaḥ | sumukhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
mātaṅyai namaḥ | mātaṅgī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
manŏnmanyai namaḥ | manŏnmanī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
madŏtkaṭāyai namaḥ | madŏtkaṭī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
ratnĕśvaryai namaḥ | ratnĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

OM etāḥ dvitīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ dvitīyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna dvitīyāvaraṇārcanĕna śrī brahmacāriṇyambā prīyathām |

tṛtīyāvaraṇam - 

OM sarvasaṁmŏhanāya namaḥ |

OM hrāṁ hṛdayadĕvyai namaḥ | hṛdaya dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śirŏdĕvyai namaḥ | śirŏ dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrūṁ śikhādĕvyai namaḥ | śikhā dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hraiṁ kavacadĕvyai namaḥ | kavaca dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrauṁ nĕtradĕvyai namaḥ | nĕtra dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hraḥ astradĕvyai namaḥ | astra dĕvī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ tṛtīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ tṛtīyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna tṛtīyāvaraṇārcanĕna śrī brahmacāriṇyambā prīyathām |

turiyāvaraṇam - 

OM gaṁ gaṅgāyai namaḥ | gaṅgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM yaṁ yamunāyai namaḥ | yamunā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM sauḥ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ turiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ turiyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna turiyāvaraṇārcanĕna śrī brahmacāriṇyambā prīyathām |

pañcamāvaraṇam - 

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī durgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | |
OM hrīṁ namaḥ śivāya - sāmbaśiva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ duṁ hrīṁ duṁ uttiṣṭhapuruṣi kiṁ svapiṣi bhayaṁ mĕ samupasthtitaṁ yadiśakyamaśakyaṁ vā tanmĕbhagavati śamaya svāhā duṁ hrīṁ OM | navadurgābhyŏ namaḥ | vanadurgāmbā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
blūṁ vaṁ vada vada trīṁ huṁ phaṭ - śrī bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ pañcamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM śrīṁ hrīṁ klīṁ saḥ brahmacāriṇī aiṁ phaṭ svāhā | brahmacāriṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram


abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ pañcamāvaraṇārcaṇam ||

anĕna pañcamāvaraṇārcanĕna śrī brahmacāriṇyambā prīyathām |

pañcapūjā -

laṁ pṛthivyātmikāyai gandhaṁ kalpayāmi |
haṁ ākāśātmikāyai puṣpāṇi pūjayāmi |
yaṁ vāyvātmikāyai dhūpaṁ kalpayāmi |
raṁ agnyātmikāyai dīpaṁ kalpayāmi |
vaṁ amṛtātmikāyai amṛtaṁ mahānaivĕdyaṁ kalpayāmi |
saṁ sarvātmikāyai tāmbūlādi samastŏpacārān kalpayāmi |

 

ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஆவரண பூஜா க்ரம​:

பீட² பூஜா

ஓம் மண்டூ³காதி³ பரதத்வாய நம​: |

ப்ரீம் ப்ருதி²வ்யை நம​:
ஸௌ​: ஸுதா⁴ர்ணவாய நம​: 
ராம் ரத்னத்³வீபாய நம​: 
க்ரீம் ஸௌ​: ஸரோவராய நம​:
க்லீம் கல்பவனாய நம​:

பத்³மவனாய நம​: 
கல்பவல்லீ மூலவேத்³யை நம​:

யம் யோக³பீடா²ய நம​:

ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஆவாஹனம் 

கமலாஸிவராப⁴யாயுதா⁴ம் ஶஶிவக்த்ராம் ஶஶிஶேக²ராம் ஶிவாம் |
அருணாப⁴ரணாம் த்ரிலோசனாம் ஹ்ருத³யே தாம் ப⁴ஜே ப்³ரஹ்மசாரிணீம் ||

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ த்⁴யாயாமி ஆவாஹயாமி நம​: | - ஆவாஹன முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய 

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஸ்தா²பிதா ப⁴வ | - ஸ்தா²பண முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஸம்ஸ்தி²தோ ப⁴வ | - ஸம்ஸ்தி²த முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஸன்னிருத்³தோ⁴ ப⁴வ | - ஸன்னிருத்³த⁴ முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஸம்முகீ² ப⁴வ | - ஸம்ம்முகீ² முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ அவகுண்டி²தோ ப⁴வ| - அவகுண்ட²ன முத்³ராம் ப்ரத³ர்ஶ்ய 

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி நம​: | - வந்த³ன தே⁴னு யோனி முத்³ராஞ்ஶ்ச ப்ரத³ர்ஶ்ய |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஆஸனம் கல்பயாமி நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | பாத³யோ​: பாத்³யம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஹஸ்தயோ​: அர்க்⁴யம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | முகே² ஆசமனீயம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஶுத்³தோ⁴த³க ஸ்னானம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஸ்னானானந்தரம் ஆசமனீயம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | வஸ்த்ராணி கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஆப⁴ரணானி கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | தி³வ்யபரிமள க³ந்த⁴ம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | க³ந்த⁴ஸ்யோ(அ)பரி ஹரித்³ரா குங்குமம் கல்பயாமி நம​: 
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | புஷ்பாக்ஷதான் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | தூ⁴பம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | தீ³பம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | நைவேத்³யம் கல்பயாமி நம​:
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ஸுக³ந்த⁴ தாம்பூ³லம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | கர்பூர நீராஞ்ஜனம் கல்பயாமி நம​: |
ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யை நம​: | ப்ரத³க்ஷிண நமஸ்காரான் கல்பயாமி நம​: |

ஸன்வின்மயே பரே தே³வீ பராம்ருத ருசி ப்ரியே |
அனுஜ்ஞாம் ப்³ரஹ்மசாரிணீம் தே³ஹி பரிவார்சனாயம மே ||

ஷட³ங்க³ தர்பணம்

ஹ்ராம் ஹ்ருத³யாய நம​: | ஹ்ருத³ய ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஹ்ரீம் ஶிரஸே ஸ்வாஹா | ஶிரோ ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஹ்ரூம் ஶிகா²யை வஷட் | ஶிகா² ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஹ்ரைம் கவசாய ஹூம் | கவச ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஹ்ரௌம் நேத்ரத்ரயாய வௌஷட் | நேத்ர ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஹ்ர​: அஸ்த்ராய ப²ட் | அஸ்த்ர ஶக்தி ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

லயாங்க³ தர்பணம்

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 10 வாரம்

ப்ரத²மாவரணம் - 

ஓம் ஸௌ​: க்லீம் ஐம் ஸர்வாஶாபரிபூரகாய நம​: |

ஓம் ஐம் இந்த்³ராய நம​: | இந்த்³ர ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் த⁴ம் த⁴ர்மராஜாய நம​: | த⁴ர்மராஜ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் வம் வருணாய நம​: | வருண ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் க்ரீம் குபே³ராய நம​: | குபே³ர ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

ஓம் ஏதா​: ப்ரத²மாவரண தே³வதா​: ஸாங்கா³​: ஸாயுதா⁴​: ஸஶக்திகா​: ஸவாஹனா​: ஸபரிவாரா​: ஸர்வோபசாரை​: ஸம்பூஜிதா​: ஸந்தர்பிதா​: ஸந்துஷ்டா​: ஸந்து நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 3 வாரம்

ஓம் அபீ⁴ஷ்டஸித்³தி⁴ம் மே தே³ஹி ஶரணாக³த வத்ஸலே |
ப⁴க்த்யா ஸமர்பயே துப்⁴யம் ப்ரத²மாவரணார்சனம் ||

அனேன ப்ரத²மாவரணார்சனேன ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யம்பா³ ப்ரீயதா²ம் |

த்³விதீயாவரணம் - 

பா³லாஸரஸ்வத்யை நம​: | பா³லாஸரஸ்வதீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
குப்³ஜிகாயை நம​: | குப்³ஜிகா ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
கராலின்யை நம​: | கராலினீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஸுமுக்²யை நம​: | ஸுமுகீ² ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
மாதங்யை நம​: | மாதங்கீ³ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
மனோன்மன்யை நம​: | மனோன்மனீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
மதோ³த்கடாயை நம​: | மதோ³த்கடீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ரத்னேஶ்வர்யை நம​: | ரத்னேஶ்வரீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

ஓம் ஏதா​: த்³விதீயாவரண தே³வதா​: ஸாங்கா³​: ஸாயுதா⁴​: ஸஶக்திகா​: ஸவாஹனா​: ஸபரிவாரா​: ஸர்வோபசாரை​: ஸம்பூஜிதா​: ஸந்தர்பிதா​: ஸந்துஷ்டா​: ஸந்து நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 3 வாரம்

அபீ⁴ஷ்டஸித்³தி⁴ம் மே தே³ஹி ஶரணாக³த வத்ஸலே |
ப⁴க்த்யா ஸமர்பயே துப்⁴யம் த்³விதீயாவரணார்சணம் ||

அனேன த்³விதீயாவரணார்சனேன ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யம்பா³ ப்ரீயதா²ம் |

த்ருதீயாவரணம் - 

ஓம் ஸர்வஸம்மோஹனாய நம​: |

ஓம் ஹ்ராம் ஹ்ருத³யதே³வ்யை நம​: | ஹ்ருத³ய தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶிரோதே³வ்யை நம​: | ஶிரோ தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ரூம் ஶிகா²தே³வ்யை நம​: | ஶிகா² தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ரைம் கவசதே³வ்யை நம​: | கவச தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ரௌம் நேத்ரதே³வ்யை நம​: | நேத்ர தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ர​: அஸ்த்ரதே³வ்யை நம​: | அஸ்த்ர தே³வீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

ஏதா​: த்ருதீயாவரண தே³வதா​: ஸாங்கா³​: ஸாயுதா⁴​: ஸஶக்திகா​: ஸவாஹனா​: ஸபரிவாரா​: ஸர்வோபசாரை​: ஸம்பூஜிதா​: ஸந்தர்பிதா​: ஸந்துஷ்டா​: ஸந்து நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 3 வாரம்

அபீ⁴ஷ்டஸித்³தி⁴ம் மே தே³ஹி ஶரணாக³த வத்ஸலே |
ப⁴க்த்யா ஸமர்பயே துப்⁴யம் த்ருதீயாவரணார்சணம் ||

அனேன த்ருதீயாவரணார்சனேன ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யம்பா³ ப்ரீயதா²ம் |

துரியாவரணம் - 

ஓம் க³ம் க³ங்கா³யை நம​: | க³ங்கா³ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் யம் யமுனாயை நம​: | யமுனா ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஸௌ​: ஸரஸ்வத்யை நம​: | ஸரஸ்வதீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

ஏதா​: துரியாவரண தே³வதா​: ஸாங்கா³​: ஸாயுதா⁴​: ஸஶக்திகா​: ஸவாஹனா​: ஸபரிவாரா​: ஸர்வோபசாரை​: ஸம்பூஜிதா​: ஸந்தர்பிதா​: ஸந்துஷ்டா​: ஸந்து நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 3 வாரம்

அபீ⁴ஷ்டஸித்³தி⁴ம் மே தே³ஹி ஶரணாக³த வத்ஸலே |
ப⁴க்த்யா ஸமர்பயே துப்⁴யம் துரியாவரணார்சணம் ||

அனேன துரியாவரணார்சனேன ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யம்பா³ ப்ரீயதா²ம் |

பஞ்சமாவரணம் - 

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ து³ர்கா³ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | |
ஓம் ஹ்ரீம் நம​: ஶிவாய - ஸாம்ப³ஶிவ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ஓம் ஹ்ரீம் து³ம் ஹ்ரீம் து³ம் உத்திஷ்ட²புருஷி கிம் ஸ்வபிஷி ப⁴யம் மே ஸமுபஸ்த்²திதம் யதி³ஶக்யமஶக்யம் வா தன்மேப⁴க³வதி ஶமய ஸ்வாஹா து³ம் ஹ்ரீம் ஓம் | நவது³ர்கா³ப்⁴யோ நம​: | வனது³ர்கா³ம்பா³ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |
ப்³லூம் வம் வத³ வத³ த்ரீம் ஹும் ப²ட் - ஶ்ரீ பை⁴ரவ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: |

ஏதா​: பஞ்சமாவரண தே³வதா​: ஸாங்கா³​: ஸாயுதா⁴​: ஸஶக்திகா​: ஸவாஹனா​: ஸபரிவாரா​: ஸர்வோபசாரை​: ஸம்பூஜிதா​: ஸந்தர்பிதா​: ஸந்துஷ்டா​: ஸந்து நம​: |

ஓம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் க்லீம் ஸ​: ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஐம் ப²ட் ஸ்வாஹா | ப்³ரஹ்மசாரிணீ ஶ்ரீ பாது³காம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம​: | 3 வாரம்


அபீ⁴ஷ்டஸித்³தி⁴ம் மே தே³ஹி ஶரணாக³த வத்ஸலே |
ப⁴க்த்யா ஸமர்பயே துப்⁴யம் பஞ்சமாவரணார்சணம் ||

அனேன பஞ்சமாவரணார்சனேன ஶ்ரீ ப்³ரஹ்மசாரிண்யம்பா³ ப்ரீயதா²ம் |

பஞ்சபூஜா -

லம் ப்ருதி²வ்யாத்மிகாயை க³ந்த⁴ம் கல்பயாமி |
ஹம் ஆகாஶாத்மிகாயை புஷ்பாணி பூஜயாமி |
யம் வாய்வாத்மிகாயை தூ⁴பம் கல்பயாமி |
ரம் அக்³ன்யாத்மிகாயை தீ³பம் கல்பயாமி |
வம் அம்ருதாத்மிகாயை அம்ருதம் மஹானைவேத்³யம் கல்பயாமி |
ஸம் ஸர்வாத்மிகாயை தாம்பூ³லாதி³ ஸமஸ்தோபசாரான் கல்பயாமி |

Author: purna_admin

6 thoughts on “brahmacAriNI durgA AvaraNa pUjA

  1. Anna, please can I check if you have posted the Avarna puja kramam for the remaining Navadurgas?

    Namaskaram and thank you

      1. Thanks anna. I saw the list view in P6 D9 but none of them are clickable links to see the detailed avarana puja, that’s why I asked. I was able to find the avaranam for shailaputri and brahmacharini.

        Maybe I’m doing something wrong?

          1. Anna sorry to bother you again! I’m looking for Lakshmi Trishati, to complete shodasha Lakshmi pujai. Would you happen to have it or is it uploaded on the site? Can you please kindly share the link? Many thanks and namaskaram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *