rAja mAtaNgI AvaraNa pujA

RAja MAtangi AvaraNa pUjA vidhAnam

Sa

श्री राजमातङ्गी आवरण पूजा विधानम्

पीठ पूजा -

मण्डूकादि परतत्वाय नमः ।

ऐं क्लीं सौः विभूत्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः उन्नत्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः कान्त्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः सृष्ट्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः कीर्त्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः सन्नत्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः व्युष्ट्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः उत्कृष्ट्यै नमः ।
ऐं क्लीं सौः ऋद्द्यै नमः ।

श्री राजमातङ्गी ध्यानम्

मातङ्गीं भूषिताङ्गीं मधुमदमुदितां नीपमालाढ्यवॆणीं
सद्वीणां शॊणचॆलां मृगमदतिलकां  इन्दुरॆखाऽवतंसाम् ।
कर्णॊद्यच्छङ्खपत्रां स्मितमधुरदृशा साधकस्यॆष्टदात्रीं 
ध्यायॆद्दॆवीं शुकाभां शुकमखिलकलारूपमस्याश्च पार्श्वॆ ॥

(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बां ध्यायामि आवाहयामि नमः ॥ आवाहन मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ स्थापिता भव । स्थापण मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ संस्थिता भव । संस्थित मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ सन्निरुद्धा भव । सन्निरुद्ध मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ संमुखी भव । संमुखी मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ अवकुण्ठितॊ भव । अवकुण्ठन मुद्रां प्रदर्श्य ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॥ वन्दन धॆनु यॊनि मुद्राञ्श्च प्रदर्श्य ।

दॆवी सर्वजगदम्बॆ यावत्पूजावसानकं ।
तावत्वं प्रीतिभावॆन यन्त्रॆऽस्मिन् सन्निधिं कुरु ॥

राजमातङ्यम्बा षॊडशॊपचार पूजा -

(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ आसनं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ पादयॊः पाद्यं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ हस्तयॊः अर्घ्यं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ मुखॆ आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ मधुपर्कं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ शुद्धॊदक स्नानं कल्पयामि नमः । स्नानानन्तरं आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ वस्त्रॊपवीतानि कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ भूषणं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ दिव्यपरिमल गन्धं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ धूपं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ दीपं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ ताम्बूलं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ कर्पूर नीराञ्जनं कल्पयामि नमः ।
(राजमातङ्गी मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बायै नमः ॥ प्रदक्षिण नमस्कारान् कल्पयामि नमः ।

संविन्मयॆ परॆ दॆवी परामृत रुचिप्रियॆ ।
अनुज्ञां श्यामलॆ दॆहि परिवारार्चनाय मॆ ॥


षडङ्ग तर्पणम् -

ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं सर्वजनमनॊहरि हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । 
ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं सर्वमुखरञ्जनि शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं क्लीं ह्रीं श्रीं सर्वराजवशङ्करि शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं सर्वस्त्रीपुरुषवशङ्करि कवचाय हुं ।  कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं सर्वदुष्टमृगवशङ्करि नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं सर्वसत्ववशङ्करि सर्वलॊकवशङ्करि त्रैलॊक्यं मॆ वशमानय स्वाहा सौः क्लीं ऐं श्रीं ह्रीं ऐं अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

लयाङ्ग पूजा -

ॐ ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ॐ नमॊ भगवति श्री मातङ्गीश्वरि सर्वजनमनॊहारि सर्वमुखरञ्जनि क्लीं ह्रीं श्रीं सर्वराज वशङ्करि सर्वस्त्रीपुरुषवशङ्करि सर्वदुष्टमृगवशङ्करि सर्वसत्ववशङ्करि सर्वलॊकवशङ्करि त्रिलॊक्यं मॆ वशमानय स्वाहा सौः क्लीं ऐं श्रीं ह्रीं ऐं
 - श्री राजमातङ्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (१० वारम्)

गुरुमण्डलार्चनम्

दिव्यौघः -

ऐं क्लीं सौः परप्रकाशानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः परमॆशानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः परशिवानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः कामॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः मॊक्षानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः कामानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः अमृतानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

सिद्धौघः -

ऐं क्लीं सौः इशानानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः तत्पुरुषानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः अघॊरानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः वामदॆवानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सद्यॊजातानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

मानवौघः -

ऐं क्लीं सौः पञ्चॊत्तरानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः परमानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सर्वज्ञानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सर्वानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सिद्धानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः गॊविन्दानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः शङ्करानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

प्रथमावरणम्-

ऐं क्लीं सौः रत्यै नमः । रती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः प्रीत्यै नमः । प्रीती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः मनॊभवायै नमः । मनॊभवा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  प्रथमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं प्रथमावरणार्चनम् ॥

अनॆन प्रथमावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


द्वितीयावरणम्

ऐं क्लीं सौः द्रां द्रावणबाणायै नमः । द्रावण बाण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः द्रीं शॊषण बाणायै नमः । शॊषण बाण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः क्लीं बन्धन बाणायै नमः । बन्धन बाण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ब्लूं मॊहन बाणायै नमः । मॊहन बाण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सः उन्मादन बाणायै नमः । उन्मादन बाण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः ह्रीं कामराजाय नमः । कामराज श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः क्लीं मन्मथाय नमः । मन्मथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ऐं कन्दर्पाय नमः । कन्दर्प श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ब्लूं मकरकॆतनाय नमः । मकरकॆतन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः स्त्रीं मनॊभवाय नमः । मनॊभव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः द्वितीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं द्वितीयावरणार्चनम् ॥

अनॆन द्वितीयावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


तृतीयावरणम्

ऐं क्लीं सौः आं ब्राह्म्यै नमः । ब्राह्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ईं माहॆश्वर्यै नमः । माहॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ऊं कौमार्यै नमः । कौमारी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ॠं वैष्णव्यै नमः । वैष्णवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः लॄं वाराह्यै नमः । वाराही श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ऐं माहॆन्द्र्यै नमः । माहॆन्द्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः औं चामुण्डायै नमः । चामुण्डा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः अः चण्डिकायै नमः । चण्डिका श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः लक्ष्म्यै नमः । लक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः रत्यै नमः । रती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः प्रीत्यै नमः । प्रीती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः कीर्त्यै नमः । कीर्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः शान्त्यै नमः । शान्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः पुष्ट्यै नमः । पुष्टी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः तुष्ट्यै नमः । तुष्टी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताःतृतियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तृतीयावरणार्चनम् ॥

अनॆन तृतीयावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


तुरियावरणम्

ऐं क्लीं सौः वामायै नमः । वामा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ज्यॆष्ठायै नमः । ज्यॆष्ठा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः रौद्र्यै नमः । रौद्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः शान्त्यै नमः । शान्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः श्रद्धायै नमः । श्रद्धा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः क्रियाशक्त्यै नमः । क्रियाशक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः लक्ष्म्यै नमः । लक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सृष्ट्यै नमः । सृष्टि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः मॊहिन्यै नमः । मॊहिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः प्रमथिन्यै नमः । प्रमथिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः आश्वासिन्यै नमः । आश्वासिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः वीच्यै नमः । वीची श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः विद्यन्मालिन्यै नमः । विद्यन्मालिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सुरानन्दायै नमः । सुरानन्दा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः नागबुद्धिकायै नमः । नागबुद्धिका श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः तुरियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तुरियावरणार्चनम् ॥

अनॆन तुरियावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


पञ्चमावरणम्

ऐं क्लीं सौः अं असिताङ्ग भैरवाय नमः । असिताङ्ग भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः इं रुरु भैरवाय नमः । रुरु भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः उं चण्ड भैरवाय नमः । चण्ड भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ऋं क्रॊध भैरवाय नमः । क्रॊध भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः लृं उन्मत्त भैरवाय नमः । उन्मत्त भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः एं कपालि भैरवाय नमः । कपालि भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ओं भीषण भैरवाय नमः । भीषण भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः अं संहार भैरवाय नमः । संहार भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताःपञ्चमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं पञ्चमावरणार्चनम् ॥

अनॆन पञ्चमावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


षष्ट्यावरणम् 

ऐं क्लीं सौः मातङ्गीश्वर्यै नमः । मातङ्गीश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सिद्धलक्ष्म्यै नमः । सिद्धलक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः महा मातङ्गीश्वर्यै नमः । महा मातङ्गीश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः महा सिद्धलक्ष्म्यै नमः । महा सिद्धलक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः षष्ट्यावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं षष्ट्यावरणार्चनम् ॥

अनॆन षष्ट्यावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।


सप्तमावरणम्

ऐं क्लीं सौः गं गणपतयॆ नमः । गणपति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः दुं दुर्गायै नमः । दुर्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः वं वटुकाय नमः । वटुक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः क्षं क्षॆत्रपालाय नमः । क्षॆत्रपाल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः सां सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः लं लक्ष्म्यै नमः । लक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः शं शङ्खनिध्यै नमः । शङ्खनिधि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः पं पद्मनिध्यै नमः । पद्मनिधि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः लां इन्द्राय नमः । इन्द्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः रां अग्नयॆ नमः । अग्नि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ठां यमाय नमः । यम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः क्षां निऋतयॆ नमः । निऋति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः वां वरुणाय नमः । वरुण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः यां वायवॆ नमः । वायु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः सां सॊमाय नमः । सॊम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः हां ईशानाय नमः । ईशान श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ॐ ब्रह्मणॆ नमः । ब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ह्रीं अनन्ताय नमः । अनन्त श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः ॐ वास्तुपतिब्रह्मणॆ नमः । वास्तुपतिब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः हंसमूर्ति सम्प्रदायगुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः परप्रकाश सम्प्रदायगुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः पूर्ण सम्प्रदायगुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः नित्य सम्प्रदायगुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं क्लीं सौः करुण सम्प्रदायगुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः सप्तमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(राज मातङ्गी मूलं) - श्री राजमातङ्गॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं सप्तमावरणार्चनम् ॥

अनॆन सप्तमावरणार्चनॆन श्री राजमातङ्गी प्रीयथाम् ।

स्व शिरसि -

ऐं ह्रीं श्रीं ऐं क्लीं सौः ऐं ग्लौं हसक्षमलवरयूं सहक्षमलवरयीं ह्सौःं स्-हौँ श्री शिवादि गुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः ह्स्ख्फ्रॆं हसक्षमलवरयूं सहक्षमलवरयीं ह्सौःं स्-हौँ श्री श्यामला सम्प्रदाय प्रवर्तक श्री दासरथ रामानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं क्लीं सौः ह्स्ख्फ्रॆं हसक्षमलवरयूं सहक्षमलवरयीं ह्सौःं स्-हौँ श्री अमुकाम्बा समॆत अमुकानन्दनाथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

 

mple Description

śrī rājamātaṅgī āvaraṇa pūjā vidhānam

pīṭha pūjā -

maṇḍūkādi paratatvāya namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ vibhūtyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ unnatyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kāntyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sṛṣṭyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kīrtyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sannatyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vyuṣṭyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ utkṛṣṭyai namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ṛddyai namaḥ |

śrī rājamātaṅgī dhyānam

mātaṅgīṁ bhūṣitāṅgīṁ madhumadamuditāṁ nīpamālāḍhyavĕṇīṁ
sadvīṇāṁ śŏṇacĕlāṁ mṛgamadatilakāṁ  indurĕkhā'vataṁsām |
karṇŏdyacchaṅkhapatrāṁ smitamadhuradṛśā sādhakasyĕṣṭadātrīṁ 
dhyāyĕddĕvīṁ śukābhāṁ śukamakhilakalārūpamasyāśca pārśvĕ ||

rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāṁ dhyāyāmi āvāhayāmi namaḥ || āvāhana mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || sthāpitā bhava | sthāpaṇa mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || saṁsthitā bhava | saṁsthita mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || sanniruddhā bhava | sanniruddha mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || saṁmukhī bhava | saṁmukhī mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || avakuṇṭhitŏ bhava | avakuṇṭhana mudrāṁ pradarśya |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ || vandana dhĕnu yŏni mudrāñśca pradarśya |

dĕvī sarvajagadambĕ yāvatpūjāvasānakaṁ |
tāvatvaṁ prītibhāvĕna yantrĕ'smin sannidhiṁ kuru ||

rājamātaṅyambā ṣŏḍaśŏpacāra pūjā -

rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || āsanaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || pādayŏḥ pādyaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || hastayŏḥ arghyaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || mukhĕ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || madhuparkaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || śuddhŏdaka snānaṁ kalpayāmi namaḥ | snānānantaraṁ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || vastrŏpavītāni kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || bhūṣaṇaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || divyaparimala gandhaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || dhūpaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || dīpaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || tāmbūlaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || karpūra nīrāñjanaṁ kalpayāmi namaḥ |
rājamātaṅgī mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambāyai namaḥ || pradakṣiṇa namaskārān kalpayāmi namaḥ |

saṁvinmayĕ parĕ dĕvī parāmṛta rucipriyĕ |
anujñāṁ śyāmalĕ dĕhi parivārārcanāya mĕ ||


ṣaḍaṅga tarpaṇam -

aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ sarvajanamanŏhari hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 
aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ sarvamukharañjani śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ klīṁ hrīṁ śrīṁ sarvarājavaśaṅkari śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ sarvastrīpuruṣavaśaṅkari kavacāya huṁ |  kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ sarvaduṣṭamṛgavaśaṅkari nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ sarvasatvavaśaṅkari sarvalŏkavaśaṅkari trailŏkyaṁ mĕ vaśamānaya svāhā sauḥ klīṁ aiṁ śrīṁ hrīṁ aiṁ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

layāṅga pūjā -

OM aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ OM namŏ bhagavati śrī mātaṅgīśvari sarvajanamanŏhāri sarvamukharañjani klīṁ hrīṁ śrīṁ sarvarāja vaśaṅkari sarvastrīpuruṣavaśaṅkari sarvaduṣṭamṛgavaśaṅkari sarvasatvavaśaṅkari sarvalŏkavaśaṅkari trilŏkyaṁ mĕ vaśamānaya svāhā sauḥ klīṁ aiṁ śrīṁ hrīṁ aiṁ
 - śrī rājamātaṅyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 10 vāram

gurumaṇḍalārcanam

divyaughaḥ -

aiṁ klīṁ sauḥ paraprakāśānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ paramĕśānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ paraśivānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kāmĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ mŏkṣānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kāmānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ amṛtānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

siddhaughaḥ -

aiṁ klīṁ sauḥ iśānānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ tatpuruṣānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ aghŏrānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vāmadĕvānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sadyŏjātānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

mānavaughaḥ -

aiṁ klīṁ sauḥ pañcŏttarānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ paramānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sarvajñānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sarvānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ siddhānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ gŏvindānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ śaṅkarānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

prathamāvaraṇam-

aiṁ klīṁ sauḥ ratyai namaḥ | ratī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ prītyai namaḥ | prītī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ manŏbhavāyai namaḥ | manŏbhavā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  prathamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ prathamāvaraṇārcanam ||

anĕna prathamāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |

dvitīyāvaraṇam

aiṁ klīṁ sauḥ drāṁ drāvaṇabāṇāyai namaḥ | drāvaṇa bāṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ drīṁ śŏṣaṇa bāṇāyai namaḥ | śŏṣaṇa bāṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ klīṁ bandhana bāṇāyai namaḥ | bandhana bāṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ blūṁ mŏhana bāṇāyai namaḥ | mŏhana bāṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ saḥ unmādana bāṇāyai namaḥ | unmādana bāṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ hrīṁ kāmarājāya namaḥ | kāmarāja śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ klīṁ manmathāya namaḥ | manmatha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ kandarpāya namaḥ | kandarpa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ blūṁ makarakĕtanāya namaḥ | makarakĕtana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ strīṁ manŏbhavāya namaḥ | manŏbhava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ dvitīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ dvitīyāvaraṇārcanam ||

anĕna dvitīyāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |


tṛtīyāvaraṇam

aiṁ klīṁ sauḥ āṁ brāhmyai namaḥ | brāhmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ īṁ māhĕśvaryai namaḥ | māhĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ūṁ kaumāryai namaḥ | kaumārī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ṝṁ vaiṣṇavyai namaḥ | vaiṣṇavī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ lṝṁ vārāhyai namaḥ | vārāhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ māhĕndryai namaḥ | māhĕndrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ auṁ cāmuṇḍāyai namaḥ | cāmuṇḍā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ aḥ caṇḍikāyai namaḥ | caṇḍikā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ lakṣmyai namaḥ | lakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ratyai namaḥ | ratī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ prītyai namaḥ | prītī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kīrtyai namaḥ | kīrtī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ śāntyai namaḥ | śāntī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ puṣṭyai namaḥ | puṣṭī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ tuṣṭyai namaḥ | tuṣṭī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥtṛtiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ tṛtīyāvaraṇārcanam ||

anĕna tṛtīyāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |


turiyāvaraṇam

aiṁ klīṁ sauḥ vāmāyai namaḥ | vāmā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ jyĕṣṭhāyai namaḥ | jyĕṣṭhā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ raudryai namaḥ | raudrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ śāntyai namaḥ | śānti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ śraddhāyai namaḥ | śraddhā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kriyāśaktyai namaḥ | kriyāśakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ lakṣmyai namaḥ | lakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sṛṣṭyai namaḥ | sṛṣṭi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ mŏhinyai namaḥ | mŏhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ pramathinyai namaḥ | pramathinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ āśvāsinyai namaḥ | āśvāsinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vīcyai namaḥ | vīcī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vidyanmālinyai namaḥ | vidyanmālinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ surānandāyai namaḥ | surānandā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ nāgabuddhikāyai namaḥ | nāgabuddhikā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ turiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ turiyāvaraṇārcanam ||

anĕna turiyāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |


pañcamāvaraṇam

aiṁ klīṁ sauḥ aṁ asitāṅga bhairavāya namaḥ | asitāṅga bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ iṁ ruru bhairavāya namaḥ | ruru bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ uṁ caṇḍa bhairavāya namaḥ | caṇḍa bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ṛṁ krŏdha bhairavāya namaḥ | krŏdha bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ lṛṁ unmatta bhairavāya namaḥ | unmatta bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ eṁ kapāli bhairavāya namaḥ | kapāli bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ oṁ bhīṣaṇa bhairavāya namaḥ | bhīṣaṇa bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ aṁ saṁhāra bhairavāya namaḥ | saṁhāra bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥpañcamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ pañcamāvaraṇārcanam ||

anĕna pañcamāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |


ṣaṣṭyāvaraṇam 

aiṁ klīṁ sauḥ mātaṅgīśvaryai namaḥ | mātaṅgīśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ siddhalakṣmyai namaḥ | siddhalakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ mahā mātaṅgīśvaryai namaḥ | mahā mātaṅgīśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ mahā siddhalakṣmyai namaḥ | mahā siddhalakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ ṣaṣṭyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ ṣaṣṭyāvaraṇārcanam ||

anĕna ṣaṣṭyāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |


saptamāvaraṇam

aiṁ klīṁ sauḥ gaṁ gaṇapatayĕ namaḥ | gaṇapati śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ duṁ durgāyai namaḥ | durgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vaṁ vaṭukāya namaḥ | vaṭuka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kṣaṁ kṣĕtrapālāya namaḥ | kṣĕtrapāla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ sāṁ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ laṁ lakṣmyai namaḥ | lakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ śaṁ śaṅkhanidhyai namaḥ | śaṅkhanidhi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ paṁ padmanidhyai namaḥ | padmanidhi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ lāṁ indrāya namaḥ | indra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ rāṁ agnayĕ namaḥ | agni śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ ṭhāṁ yamāya namaḥ | yama śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ kṣāṁ niṛtayĕ namaḥ | niṛti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ vāṁ varuṇāya namaḥ | varuṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ yāṁ vāyavĕ namaḥ | vāyu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ sāṁ sŏmāya namaḥ | sŏma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ hāṁ īśānāya namaḥ | īśāna śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ OM brahmaṇĕ namaḥ | brahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ hrīṁ anantāya namaḥ | ananta śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ OM vāstupatibrahmaṇĕ namaḥ | vāstupatibrahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ haṁsamūrti sampradāyaguru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ paraprakāśa sampradāyaguru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ pūrṇa sampradāyaguru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ nitya sampradāyaguru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ klīṁ sauḥ karuṇa sampradāyaguru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ saptamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

(rāja mātaṅgī mūlaṁ) - śrī rājamātaṅgĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (3 vāram)

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ saptamāvaraṇārcanam ||

anĕna saptamāvaraṇārcanĕna śrī rājamātaṅgī prīyathām |

sva śirasi -

aiṁ hrīṁ śrīṁ aiṁ klīṁ sauḥ aiṁ glauṁ hasakṣamalavarayūṁ sahakṣamalavarayīṁ hsauḥṁ s-hau śrī śivādi guru śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ hskhphrĕṁ hasakṣamalavarayūṁ sahakṣamalavarayīṁ hsauḥṁ s-hau śrī śyāmalā sampradāya pravartaka śrī dāsaratha rāmānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ klīṁ sauḥ hskhphrĕṁ hasakṣamalavarayūṁ sahakṣamalavarayīṁ hsauḥṁ s-hau śrī amukāmbā samĕta amukānandanātha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

 

ஶ்ரீ ராஜமாதங்கீ ஆவரண பூஜா விதானம்

பீட பூஜா -

மண்டூகாதி பரதத்வாய நம: |

ஐம் க்லீம் ஸௌ: விபூத்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: உன்னத்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: காந்த்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: ஸ்ருஷ்ட்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: கீர்த்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: ஸன்னத்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: வ்யுஷ்ட்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: உத்க்ருஷ்ட்யை நம: |
ஐம் க்லீம் ஸௌ: ருத்த்யை நம: |

ஶ்ரீ ராஜமாதங்கீ த்யானம்

மாதங்கீம் பூஷிதாங்கீம் மதுமதமுதிதாம் நீபமாலாட்யவேணீம்
ஸத்வீணாம் ஶோணசேலாம் ம்ருகமததிலகாம்  இந்துரேகா அவதம்ஸாம் |
கர்ணோத்யச்சங்கபத்ராம் ஸ்மிதமதுரத்ருஶா ஸாதகஸ்யேஷ்டதாத்ரீம் 
த்யாயேத்தேவீம் ஶுகாபாம் ஶுகமகிலகலாரூபமஸ்யாஶ்ச பார்ஶ்வே ||
