mahAvArAhi AvaraNa pUjA

mahAvArAhi AvaraNa pUjA

श्री महावाराह्यम्बा आवरण पूजा 

पीठ पूजा

ॐ मण्डूकादि परतत्वान्त दॆवतायै नमः ।

ऐं ग्लौं त्र्यरपञ्चारषडरदलाष्टक शतपत्र सहस्रार पद्मासनाय नमः ।
ऐं ग्लौं हौं प्रॆत पद्मासनाय सदाशिवाय नमः ।

ॐ जयायै नमः ।
ॐ विजयायै नमः ।
ॐ अजितायै नमः ।
ॐ अपराजितायै नमः ।
ॐ नित्यायै नमः ।
ॐ विलासिन्यै नमः ।
ॐ दॊग्ध्र्यै नमः ।
ॐ अघॊरायै नमः ।
ॐ मङ्गलायै नमः ।

ॐ श्री महावाराह्यम्बायै नमः ।

श्री महावाराहि ध्यानम्

पाथॊरुहपीठगतां पाथॊधरमेचकां कुटिलदंष्ट्राम् 
कपिलाक्षित्रितयां घनकुचकुम्भां प्रणतवाञ्छितवदान्याम् ।
दक्षॊर्ध्वतॊऽरिखड्गौ मुसलमभीतिं तदन्यतस्तद्वत्
शङ्खं खॆटहलवरान् करैदघानां स्मरामि वार्तालीम् ॥

(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यम्बां ध्यायामि आवाहयामि नमः ॥ आवाहन मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ स्थापिता भव । स्थापण मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ संस्थिता भव । संस्थित मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ सन्निरुद्धा भव । सन्निरुद्ध मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ संमुखी भव । संमुखी मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ अवकुण्ठितॊ भव । अवकुण्ठन मुद्रां प्रदर्श्य ।
(महावाराहि मूलं) । श्री राजमातङ्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॥ वन्दन धॆनु यॊनि मुद्राञ्श्च प्रदर्श्य ।

दॆवी सर्वजगदम्बॆ यावत्पूजावसानकं ।
तावत्वं प्रीतिभावॆन यन्त्रॆऽस्मिन् सन्निधिं कुरु ॥

महावाराह्यम्बा षॊडशॊपचार पूजा -

(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ आसनं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ पादयॊः पाद्यं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ हस्तयॊः अर्घ्यं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ मुखॆ आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ मधुपर्कं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ शुद्धॊदक स्नानं कल्पयामि नमः । स्नानानन्तरं आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ वस्त्रॊपवीतानि कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ भूषणं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ दिव्यपरिमल गन्धं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ धूपं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ दीपं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ ताम्बूलं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ कर्पूर नीराञ्जनं कल्पयामि नमः ।
(महावाराहि मूलं) । श्री महावाराह्यंबायै नमः ॥ प्रदक्षिण नमस्कारान् कल्पयामि नमः ।

संविन्मयॆ परॆ दॆवी परामृत रुचिप्रियॆ ।
अनुज्ञां वाराही दॆहि परिवारार्चनाय मॆ ॥

षडङ्ग तर्पणम् -

ऐं ग्लौं ऐं नमॊ भगवति वार्तालि वार्तालि हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वाराहि वाराहि शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वराहमुखि वराहमुखि शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं अन्धॆ अन्धिनि नमः कवचाय हुं । कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं रुन्धॆ रुन्धिनि नमः नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं जम्भॆ जम्भिनि नमः अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

लयाङ्ग तर्पणम् -

ऐं ग्लौं ऐं नमॊ भगवति वार्तालि वार्तालि वाराहि वाराहि वराहमुखि वराहमुखि
अन्धॆ अन्धिनि नमः रुन्धॆ रुन्धिनि नमः जम्भॆ जम्भिनि नमः 
मॊहॆ मॊहिनि नमः स्तम्भॆ स्तम्भिनि नमः
सर्व दुष्टप्रदुष्टानां सर्वॆषां सर्ववाक्चित्तचक्षुर्मुखगतिजिह्वास्तम्भनं 
कुरु कुरु शीघ्रं वश्यं ऐं ग्लौं ठः ठः ठः ठः हुं अस्त्राय फट् । श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (१० वारम्)


प्रथमावरणम् -
त्रिकॊणॆ

ऐं ग्लौं जम्भिन्यै नमः । जम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं मॊहिन्यै नमः । मॊहिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं स्तम्भिन्यै नमः । स्तम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  प्रथमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं प्रथमावरणार्चनम् ॥

अनॆन प्रथमावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।

द्वितीयावरणम् -
पञ्चारॆ

ऐं ग्लौं अन्धिन्यै नमः । अन्धिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं रुन्धिन्यै नमः । रुन्धिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं जम्भिन्यै नमः । जम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं मॊहिन्यै नमः । मॊहिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं स्तम्भिन्यै नमः । स्तम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  द्वितीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं द्वितीयावरणार्चनम् ॥

अनॆन द्वितीयावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।

तृतीयावरणम् -
षट्कॊण मूलॆ

ऐं ग्लौं आ क्षा ई ब्राह्म्यै नमः । ब्राह्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं ई ळा ई माहॆश्वर्यै नमः । माहॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं ऊ हा ई कौमार्यै नमः । कौमारी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं ॠ सा ई वैष्णव्यै नमः । वैष्णवी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं ऐ शा ई इन्द्राण्यै नमः । इन्द्राणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं औ वा ई चामुण्डायै नमः । चामुण्डा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

षट्कॊणाग्रॆ

ऐं ग्लौं यमरयूं यां यीं यूं यैं यौं यः याकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां त्वग् धातुं गृह्ण गृह्ण अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
याकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं रमरयूं रां रीं रूं रैं रौं रः राकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां रक्त धातुं पिब पिब अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
राकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं लमरयूं लां लीं लूं लैं लौं लः लाकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां माम्स धातुं भक्षय भक्षय अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
लाकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं डमरयूं डां डीं डूं डैं डौं डः डाकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां मॆधॊ धातुं ग्रस ग्रस अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
डाकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं कमरयूं कां कीं कूं कैं कौं कः काकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां अस्ति धातुं भञ्जय भञ्जय अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
काकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं समरयूं सां सीं सूं सैं सौं सः साकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां मज्जा धातुं गृह्ण गृह्ण अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
साकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

षट्कॊण मध्यॆ

ऐं ग्लौं हमरयूं हां हीं हूं हैं हौं हः हाकिनि जम्भय जम्भय मम सर्वशत्रूणां शुक्ल धातुं पिब पिब अणिमादि वशं कुरु कुरु स्वाहा ।
हाकिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

षडरस्य दक्षवामपार्श्वयॊः

ऐं ग्लौं स्तम्भन मुसलायुधाय नमः । मुसलायुध श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं आकर्षण हलायुधाय नमः । हलायुध श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

षडरात् बहिः दॆव्याः पुरतः

ऐं ग्लौं क्षौं क्रौं चण्डॊच्चण्डाय नमः । चण्डॊच्चण्ड श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  तृतीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तृतीयावरणार्चनम् ॥

अनॆन तृतीयावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।


तुरियावरणम्
अष्ट दलॆ

ऐं ग्लौं वार्ताल्यै नमः । वार्ताली श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वाराह्यै नमः । वाराही श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वराहमुख्यै नमः । वराहमुखी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं अन्धिन्यै नमः । अन्धिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं रुन्धिन्यै नमः । रुन्धिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं जम्भिन्यै नमः । जम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं मॊहिन्यै नमः । मॊहिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं स्तम्भिन्यै नमः । स्तम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

तद्बहिः पुरतॊ दॆव्याः

ऐं ग्लौं महा महिषाय दॆवी वाहनाय नमः । महा महिष दॆवी वाहन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  तुरियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तुरियावरणार्चनम् ॥

अनॆन तुरियावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।

पञ्चमावरणम्
शत पत्रॆ दॆवीपुरतः अष्टत्रिंशद्दल्सन्दिषु

ऐं ग्लौं जम्भिन्यै नमः । जम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं इन्द्राय नमः । इन्द्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं अप्सरॊभ्यॊः नमः । अप्सर श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं सिद्धॆभ्यॊः नमः । सिद्ध श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं द्वादशादित्यॆभ्यॊः नमः । आदित्य श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं अग्नयॆ नमः । अग्नि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं साध्यॆभ्यॊः नमः । साधु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं विश्वॆभ्यॊ दॆवॆभ्यॊः नमः । विश्व दॆव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं विश्वकर्माय नमः । विश्वकर्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं यमाय नमः । यम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं मातृभ्यॊः नमः । मातृ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं रुद्रपरिचारकॆभ्यॊः नमः । रुद्रपरिचारक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं रुद्रॆभ्यॊः नमः । रुद्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं मॊहिन्यै नमः । मॊहिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं निऋत्यै नमः । निऋती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं राक्षसॆभ्यॊः नमः । राक्षस श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं मित्रॆभ्यॊः नमः । मित्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं गन्धर्वॆभ्यॊः नमः । गन्धर्व श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं भूतगणॆभ्यॊः नमः । भूतगण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं वरुणाय नमः । वरुण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वसुभ्यॊः नमः । वसु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं विद्याधरॆभ्यॊः नमः । विद्याधर श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं किन्नरॆभ्यॊः नमः । स्तम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं वायवॆ नमः । वायु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं स्तम्भिन्यै नमः । स्तम्भिनी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं चित्ररथाय नमः । चित्ररथ श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं तुम्बुरवॆ नमः । तुम्बुरु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं नारदाय नमः । नारद श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं यक्षॆभ्यॊः नमः । यक्ष श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं सॊमाय नमः । सॊम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं कुबॆराय नमः । कुबॆर श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं दॆवॆभ्यॊः नमः । दॆव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं विष्णवॆ नमः । विष्णु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ऐं ग्लौं ईशानाय नमः । ईशान श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं ब्रह्माय नमः । ब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं अश्विभ्यॊः नमः । अश्विनि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं दन्वन्तरयॆ नमः । दन्वन्तरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं विनायकॆभ्यॊः नमः । विनायक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

तद्बहिः

ऐं ग्लौं रौं क्षौं क्षॆत्रपालाय नमः । क्षॆत्रपाल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं सिम्हवर दॆवी वाहनाय नमः । सिम्हवर दॆवी वाहन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

तद्बहिः

ऐं ग्लौं महा कृष्ण मृगराज दॆवी वाहनाय नमः । महा कृष्ण मृगराज दॆवी वाहनाश्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  पञ्चमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं पञ्चमावरणार्चनम् ॥

अनॆन पञ्चमावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।

षष्ठावरणम्
सहस्रारॆ अष्टधा विभक्तॆ प्रतिपञ्चविंशतुत्तरशतदलं प्राग्वत् क्रमॆण

ऐं ग्लौं ऐरावताय नमः । ऐरावत श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं पुण्डरीकाय नमः । पुण्डरीक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं वामनाय नमः । वामन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं कुमुदाय नमः । कुमुद श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं अञ्जनाय नमः । अञ्जन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं पुष्पदन्ताय नमः । पुष्पदन्त श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं सार्वभौमाय नमः । सार्वभौम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं सुप्रतीकाय नमः । सुप्रतीक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

भूपुरॆ

ऐं ग्लौं क्षौं हॆतुक भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । हॆतुक भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं त्रिपुरान्तक भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । त्रिपुरान्तक भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं अग्नि भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । अग्नि भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं यमजिह्व भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । यमजिह्व भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं एकपाद भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । एकपाद भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं काल भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । काल भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं कराल भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । कराल भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं भीमरूप भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । भीमरूप भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं हाटकॆश भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । हाटकॆश  भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ऐं ग्लौं क्षौं अचल भैरव क्षॆत्रपालाय नमः । अचल भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः  षष्ठ्यावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।

(महावाराही मूलं) - श्री महावाराह्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं षष्ट्यावरणार्चनम् ॥

अनॆन षष्ट्यावरणार्चनॆन श्री महावाराही प्रीयथाम् ।

śrī mahāvārāhyambā āvaraṇa pūjā 

pīṭha pūjā

OM maṇḍūkādi paratatvānta dĕvatāyai namaḥ |

aiṁ glauṁ tryarapañcāraṣaḍaradalāṣṭaka śatapatra sahasrāra padmāsanāya namaḥ |
aiṁ glauṁ hauṁ prĕta padmāsanāya sadāśivāya namaḥ |

OM jayāyai namaḥ |
OM vijayāyai namaḥ |
OM ajitāyai namaḥ |
OM aparājitāyai namaḥ |
OM nityāyai namaḥ |
OM vilāsinyai namaḥ |
OM dŏgdhryai namaḥ |
OM aghŏrāyai namaḥ |
OM maṅgalāyai namaḥ |

OM śrī mahāvārāhyambāyai namaḥ |

śrī mahāvārāhi dhyānam

pāthŏruhapīṭhagatāṁ pāthŏdharamecakāṁ kuṭiladaṁṣṭrām 
kapilākṣitritayāṁ ghanakucakumbhāṁ praṇatavāñchitavadānyām |
dakṣŏrdhvatŏ'rikhaḍgau musalamabhītiṁ tadanyatastadvat
śaṅkhaṁ khĕṭahalavarān karaidaghānāṁ smarāmi vārtālīm ||

mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyambāṁ dhyāyāmi āvāhayāmi namaḥ || āvāhana mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || sthāpitā bhava | sthāpaṇa mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || saṁsthitā bhava | saṁsthita mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || sanniruddhā bhava | sanniruddha mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || saṁmukhī bhava | saṁmukhī mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || avakuṇṭhitŏ bhava | avakuṇṭhana mudrāṁ pradarśya |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī rājamātaṅyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ || vandana dhĕnu yŏni mudrāñśca pradarśya |

dĕvī sarvajagadambĕ yāvatpūjāvasānakaṁ |
tāvatvaṁ prītibhāvĕna yantrĕ'smin sannidhiṁ kuru ||

mahāvārāhyambā ṣŏḍaśŏpacāra pūjā -

mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || āsanaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || pādayŏḥ pādyaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || hastayŏḥ arghyaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || mukhĕ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || madhuparkaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || śuddhŏdaka snānaṁ kalpayāmi namaḥ | snānānantaraṁ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || vastrŏpavītāni kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || bhūṣaṇaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || divyaparimala gandhaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || dhūpaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || dīpaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || tāmbūlaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || karpūra nīrāñjanaṁ kalpayāmi namaḥ |
mahāvārāhi mūlaṁ | śrī mahāvārāhyaṁbāyai namaḥ || pradakṣiṇa namaskārān kalpayāmi namaḥ |

saṁvinmayĕ parĕ dĕvī parāmṛta rucipriyĕ |
anujñāṁ vārāhī dĕhi parivārārcanāya mĕ ||

ṣaḍaṅga tarpaṇam -

aiṁ glauṁ aiṁ namŏ bhagavati vārtāli vārtāli hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vārāhi vārāhi śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ varāhamukhi varāhamukhi śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ andhĕ andhini namaḥ kavacāya huṁ | kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rundhĕ rundhini namaḥ nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ jambhĕ jambhini namaḥ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

layāṅga tarpaṇam -

aiṁ glauṁ aiṁ namŏ bhagavati vārtāli vārtāli vārāhi vārāhi varāhamukhi varāhamukhi
andhĕ andhini namaḥ rundhĕ rundhini namaḥ jambhĕ jambhini namaḥ 
mŏhĕ mŏhini namaḥ stambhĕ stambhini namaḥ
sarva duṣṭapraduṣṭānāṁ sarvĕṣāṁ sarvavākcittacakṣurmukhagatijihvāstambhanaṁ 
kuru kuru śīghraṁ vaśyaṁ aiṁ glauṁ ṭhaḥ ṭhaḥ ṭhaḥ ṭhaḥ huṁ astrāya phaṭ | śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 10 vāram


prathamāvaraṇam -
trikŏṇĕ

aiṁ glauṁ jambhinyai namaḥ | jambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ mŏhinyai namaḥ | mŏhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ stambhinyai namaḥ | stambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  prathamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ prathamāvaraṇārcanam ||

anĕna prathamāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |

dvitīyāvaraṇam -
pañcārĕ

aiṁ glauṁ andhinyai namaḥ | andhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rundhinyai namaḥ | rundhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ jambhinyai namaḥ | jambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ mŏhinyai namaḥ | mŏhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ stambhinyai namaḥ | stambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  dvitīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ dvitīyāvaraṇārcanam ||

anĕna dvitīyāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |

tṛtīyāvaraṇam -
ṣaṭkŏṇa mūlĕ

aiṁ glauṁ ā kṣā ī brāhmyai namaḥ | brāhmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ ī ḻā ī māhĕśvaryai namaḥ | māhĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ ū hā ī kaumāryai namaḥ | kaumārī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ ṝ sā ī vaiṣṇavyai namaḥ | vaiṣṇavī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ ai śā ī indrāṇyai namaḥ | indrāṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ au vā ī cāmuṇḍāyai namaḥ | cāmuṇḍā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

ṣaṭkŏṇāgrĕ

aiṁ glauṁ yamarayūṁ yāṁ yīṁ yūṁ yaiṁ yauṁ yaḥ yākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ tvag dhātuṁ gṛhṇa gṛhṇa aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
yākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ ramarayūṁ rāṁ rīṁ rūṁ raiṁ rauṁ raḥ rākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ rakta dhātuṁ piba piba aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
rākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ lamarayūṁ lāṁ līṁ lūṁ laiṁ lauṁ laḥ lākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ māmsa dhātuṁ bhakṣaya bhakṣaya aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
lākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ ḍamarayūṁ ḍāṁ ḍīṁ ḍūṁ ḍaiṁ ḍauṁ ḍaḥ ḍākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ mĕdhŏ dhātuṁ grasa grasa aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
ḍākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ kamarayūṁ kāṁ kīṁ kūṁ kaiṁ kauṁ kaḥ kākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ asti dhātuṁ bhañjaya bhañjaya aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
kākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ samarayūṁ sāṁ sīṁ sūṁ saiṁ sauṁ saḥ sākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ majjā dhātuṁ gṛhṇa gṛhṇa aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
sākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

ṣaṭkŏṇa madhyĕ

aiṁ glauṁ hamarayūṁ hāṁ hīṁ hūṁ haiṁ hauṁ haḥ hākini jambhaya jambhaya mama sarvaśatrūṇāṁ śukla dhātuṁ piba piba aṇimādi vaśaṁ kuru kuru svāhā |
hākinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

ṣaḍarasya dakṣavāmapārśvayŏḥ

aiṁ glauṁ stambhana musalāyudhāya namaḥ | musalāyudha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ ākarṣaṇa halāyudhāya namaḥ | halāyudha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

ṣaḍarāt bahiḥ dĕvyāḥ purataḥ

aiṁ glauṁ kṣauṁ krauṁ caṇḍŏccaṇḍāya namaḥ | caṇḍŏccaṇḍa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  tṛtīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ tṛtīyāvaraṇārcanam ||

anĕna tṛtīyāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |


turiyāvaraṇam
āṣṭa dalĕ

aiṁ glauṁ vārtālyai namaḥ | vārtālī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vārāhyai namaḥ | vārāhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ varāhamukhyai namaḥ | varāhamukhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ andhinyai namaḥ | andhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rundhinyai namaḥ | rundhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ jambhinyai namaḥ | jambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ mŏhinyai namaḥ | mŏhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ stambhinyai namaḥ | stambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

tadbahiḥ puratŏ dĕvyāḥ

aiṁ glauṁ mahā mahiṣāya dĕvī vāhanāya namaḥ | mahā mahiṣa dĕvī vāhana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  turiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ turiyāvaraṇārcanam ||

anĕna turiyāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |

pañcamāvaraṇam
śata patrĕ dĕvīpurataḥ aṣṭatriṁśaddalsandiṣu

aiṁ glauṁ jambhinyai namaḥ | jambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ indrāya namaḥ | indra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ apsarŏbhyŏḥ namaḥ | apsara śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ siddhĕbhyŏḥ namaḥ | siddha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ dvādaśādityĕbhyŏḥ namaḥ | āditya śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ agnayĕ namaḥ | agni śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ sādhyĕbhyŏḥ namaḥ | sādhu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ viśvĕbhyŏ dĕvĕbhyŏḥ namaḥ | viśva dĕva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ viśvakarmāya namaḥ | viśvakarma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ yamāya namaḥ | yama śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ mātṛbhyŏḥ namaḥ | mātṛ śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rudraparicārakĕbhyŏḥ namaḥ | rudraparicāraka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rudrĕbhyŏḥ namaḥ | rudra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ mŏhinyai namaḥ | mŏhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ niṛtyai namaḥ | niṛtī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ rākṣasĕbhyŏḥ namaḥ | rākṣasa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ mitrĕbhyŏḥ namaḥ | mitra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ gandharvĕbhyŏḥ namaḥ | gandharva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ bhūtagaṇĕbhyŏḥ namaḥ | bhūtagaṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ varuṇāya namaḥ | varuṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vasubhyŏḥ namaḥ | vasu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vidyādharĕbhyŏḥ namaḥ | vidyādhara śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kinnarĕbhyŏḥ namaḥ | stambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ vāyavĕ namaḥ | vāyu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ stambhinyai namaḥ | stambhinī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ citrarathāya namaḥ | citraratha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ tumburavĕ namaḥ | tumburu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ nāradāya namaḥ | nārada śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ yakṣĕbhyŏḥ namaḥ | yakṣa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ sŏmāya namaḥ | sŏma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kubĕrāya namaḥ | kubĕra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ dĕvĕbhyŏḥ namaḥ | dĕva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ viṣṇavĕ namaḥ | viṣṇu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

aiṁ glauṁ īśānāya namaḥ | īśāna śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ brahmāya namaḥ | brahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ aśvibhyŏḥ namaḥ | aśvini śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ danvantarayĕ namaḥ | danvantarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vināyakĕbhyŏḥ namaḥ | vināyaka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

tadbahiḥ

aiṁ glauṁ rauṁ kṣauṁ kṣĕtrapālāya namaḥ | kṣĕtrapāla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ simhavara dĕvī vāhanāya namaḥ | simhavara dĕvī vāhana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

tadbahiḥ

aiṁ glauṁ mahā kṛṣṇa mṛgarāja dĕvī vāhanāya namaḥ | mahā kṛṣṇa mṛgarāja dĕvī vāhanāśrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  pañcamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ pañcamāvaraṇārcanam ||

anĕna pañcamāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |

ṣaṣṭhāvaraṇam
sahasrārĕ aṣṭadhā vibhaktĕ pratipañcaviṁśatuttaraśatadalaṁ prāgvat kramĕṇa

aiṁ glauṁ airāvatāya namaḥ | airāvata śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ puṇḍarīkāya namaḥ | puṇḍarīka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ vāmanāya namaḥ | vāmana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kumudāya namaḥ | kumuda śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ añjanāya namaḥ | añjana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ puṣpadantāya namaḥ | puṣpadanta śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ sārvabhaumāya namaḥ | sārvabhauma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ supratīkāya namaḥ | supratīka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

bhūpurĕ

aiṁ glauṁ kṣauṁ hĕtuka bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | hĕtuka bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ tripurāntaka bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | tripurāntaka bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ agni bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | agni bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ yamajihva bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | yamajihva bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ ekapāda bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | ekapāda bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ kāla bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | kāla bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ karāla bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | karāla bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ bhīmarūpa bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | bhīmarūpa bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ hāṭakĕśa bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | hāṭakĕśa  bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
aiṁ glauṁ kṣauṁ acala bhairava kṣĕtrapālāya namaḥ | acala bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ  ṣaṣṭhyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |

mahāvārāhī mūlaṁ - śrī mahāvārāhyambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ ṣaṣṭyāvaraṇārcanam ||

anĕna ṣaṣṭyāvaraṇārcanĕna śrī mahāvārāhī prīyathām |

ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பா ஆவரண பூஜா 

பீட பூஜா

ஓம் மண்டூகாதி பரதத்வாந்த தேவதாயை நம: |

ஐம் க்லௌம் த்ர்யரபஞ்சாரஷடரதலாஷ்டக ஶதபத்ர ஸஹஸ்ரார பத்மாஸனாய நம: |
ஐம் க்லௌம் ஹௌம் ப்ரேத பத்மாஸனாய ஸதாஶிவாய நம: |

ஓம் ஜயாயை நம: |
ஓம் விஜயாயை நம: |
ஓம் அஜிதாயை நம: |
ஓம் அபராஜிதாயை நம: |
ஓம் நித்யாயை நம: |
ஓம் விலாஸின்யை நம: |
ஓம் தோக்த்ர்யை நம: |
ஓம் அகோராயை நம: |
ஓம் மங்கலாயை நம: |

ஓம் ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: |

ஶ்ரீ மஹாவாராஹி த்யானம்

பாதோருஹபீடகதாம் பாதோதரமேசகாம் குடிலதம்ஷ்ட்ராம் 
கபிலாக்ஷித்ரிதயாம் கனகுசகும்பாம் ப்ரணதவாஞ்சிதவதான்யாம் |
தக்ஷோர்த்வதோ அரிகட்கௌ முஸலமபீதிம் ததன்யதஸ்தத்வத்
ஶங்கம் கேடஹலவரான் கரைர்தகானாம் ஸ்மராமி வார்தாலீம் ||

(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாம் த்யாயாமி ஆவாஹயாமி நம: || ஆவாஹன முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஸ்தாபிதா பவ | ஸ்தாபண முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஸம்ஸ்திதா பவ | ஸம்ஸ்தித முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஸன்னிருத்தா பவ | ஸன்னிருத்த முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஸம்முகீ பவ | ஸம்முகீ முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || அவகுண்டிதோ பவ | அவகுண்டன முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ ராஜமாதங்யம்பா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: || வன்தன தேனு யோனி முத்ராஞ்ஶ்ச ப்ரதர்ஶ்ய |

தேவீ ஸர்வஜகதம்பே யாவத்பூஜாவஸானகம் |
தாவத்வம் ப்ரீதிபாவேன யந்த்ரே அஸ்மின் ஸன்னிதிம் குரு ||

மஹாவாராஹ்யம்பா ஷோடஶோபசார பூஜா -

(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஆஸனம் கல்பயாமி நம: |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || பாதயோ: பாத்யம் கல்பயாமி நம: |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || ஹஸ்தயோ: அர்க்யம் கல்பயாமி நம: |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || முகே ஆசமனீயம் கல்பயாமி நம: |
(மஹாவாராஹி மூலம்) | ஶ்ரீ மஹாவாராஹ்யம்பாயை நம: || மதுபர்கம் கல்பயாமி நம: |