
caNDikAparamEshvari AvaraNa pujA vidhAnaM
श्री चण्डिकापरमॆश्वरि आवरण पूजा विधानम्
पीठ पूजा
ॐ आधारशक्त्यै नमः
ॐ प्रकृत्यै नमः
ॐ कूर्माय नमः
ॐ शॆषाय नमः
ॐ पृथिव्यै नमः
ॐ सुधाम्बुधयॆ नमः
ॐ मणिद्वीपाय नमः
ॐ चिन्तामणि गृहाय नमः
ॐ श्मशानाय नमः
ॐ पारिजात्याय नमः
ॐ रत्नवॆदिकाय नमः
ॐ मणिपीठायै नमः
ॐ नानामुनीभ्यॊ नमः
ॐ नानादॆवॆभ्यॊ नमः
ॐ शवॆभ्यॊ नमः
ॐ सर्वमुण्डॆभ्यॊ नमः
ॐ शिवाभ्यॊ नमः
ॐ धर्माय नमः
ॐ ज्ञानाय नमः
ॐ वैराग्याय नमः
ॐ ऐश्वर्याय नमः
ॐ अधर्माय नमः
ॐ अज्ञानाय नमः
ॐ अवैराग्याय नमः
ॐ अनैश्वर्याय नमः
ॐ आनन्दकन्दाय नमः
ॐ संविन्नालाय नमः
ॐ सर्वतत्वात्मकपद्माय नमः
ॐ प्रकृतिमयपत्रॆभ्यॊ नमः
ॐ विकारमयकॆसरॆभ्यॊ नमः
ॐ पञ्चाशद्बीजाध्यकर्णिकायै नमः
ॐ अं द्वादशकलात्मनॆ सूर्यमण्डलाय नमः
ॐ वं षॊडशकलात्मनॆ सॊममण्डलाय नमः
ॐ सं दशकलात्मनॆ वह्निमण्डलाय नमः
ॐ सं सत्वाय नमः
ॐ रं रजसॆ नमः
ॐ तं तमसॆ नमः
ॐ आं आत्मनॆ नमः
ॐ अं अन्तरात्मनॆ नमः
ॐ पं परमात्मनॆ नमः
ॐ ह्रीं ज्ञानात्मनॆ नमः
ॐ जयायै नमः
ॐ विजयायै नमः
ॐ अजितायै नमः
ॐ अपराजितायै नमः
ॐ नित्यायै नमः
ॐ विलासिन्यै नमः
ॐ दॊग्ध्र्यै नमः
ॐ अघॊरायै नमः
ॐ मङ्गलायै नमः
मातर्मॆमधुकैटपघ्नि महिषप्राणापहारॊद्यमॆ
हॆला निर्मित धूम्रलॊचनवधॆ हॆ चण्डमुण्डार्दिनि ।
निश्शॆषीकृत रक्तबीजतनुजॆ नित्यॆनिशुम्भापहॆ
शुम्भध्वम्सिनि सम्हराशुदुरितं दुर्गॆ नमस्तॆऽम्बिकॆ ॥
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वरिं ध्यायामि आवाहयामि नमः ॥ आवाहन मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ स्थापिता भव । स्थापण मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ संस्थिता भव । संस्थित मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ सन्निरुद्धा भव । सन्निरुद्ध मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ संमुखी भव । संमुखी मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ अवकुण्ठितॊ भव । अवकुण्ठन मुद्रां प्रदर्श्य ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॥ वन्दन धॆनु यॊनि मुद्राञ्श्च प्रदर्श्य ।
दॆवी सर्वजगदम्बॆ यावत्पूजावसानकं ।
तावत्वं प्रीतिभावॆन यन्त्रॆऽस्मिन् सन्निधिं कुरु ॥
चण्डिकापरमॆश्वरि षॊडशॊपचार पूजा -
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ आसनं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ पादयॊः पाद्यं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ हस्तयॊः अर्घ्यं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ मुखॆ आचमनीयं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ मधुपर्कं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ शुद्धॊदक स्नानं कल्पयामि नमः । स्नानानन्तरं आचमनीयं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ वस्त्रॊपवीतानि कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ भूषणं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ दिव्यपरिमल गन्धं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ धूपं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ दीपं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ ताम्बूलं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ कर्पूर नीराञ्जनं कल्पयामि नमः । ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ । श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यै नमः ॥ प्रदक्षिण नमस्कारान् कल्पयामि नमः ।
संविन्मयॆ परॆ दॆवी परामृत रुचिप्रियॆ । अनुज्ञां चण्डिकॆ दॆहि परिवारार्चनाय मॆ ॥
षडङ्ग तर्पणम् -ॐ ह्रां हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रीं शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रूं शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रैं कवचाय हुं । कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रौं नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रः अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः
लयाङ्ग तर्पणम् -ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (१० वारम्)
प्रथमावरणम् त्रिकॊणॆॐ ह्रां हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रीं शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रूं शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रैं कवचाय हुं । कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रौं नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ॐ ह्रः अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः
एताः प्रथमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं प्रथमावरणार्चनम् ॥
अनॆन प्रथमावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
द्वितीयावरणम्
मध्यत्रिकॊणबहिःॐ सरस्वतिब्रह्माभ्यां नमः । सरस्वतीब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ लक्ष्मिविष्णुभ्यां नमः । लक्ष्मीविष्णु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ गौरिरुद्राभ्यां नमः । गौरीरुद्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ सिं सिंहाय नमः । सिंह श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ मं महिषाय नमः । महिष श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ कां कालाय नमः । काल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ मृं मृत्यवॆ नमः । मृत्यु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः द्वितीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं द्वितीयावरणार्चनम् ॥
अनॆन द्वितीयावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
तृतीयावरणम् षट्कॊणॆॐ नं नन्दजायै नमः । नन्दजा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ रं रक्तदन्दिकायै नमः । रक्तदन्दिका श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शां शाकम्भर्यै नमः । शाकम्भरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ दुं दुर्गायै नमः । दुर्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ भीं भीमा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ भ्रां भ्रामर्यै नमः । भ्रामरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः तृतीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तृतीयावरणार्चनम् ॥
अनॆन तृतीयावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
तुरियावरणम् अष्टदलाग्रॆॐ आं ब्राह्म्यै नमः । ब्राह्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ईं नारायण्यै नमः । नारायणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ऊं माहॆश्वर्यै नमः । माहॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ॠं चामुण्डायै नमः । चामुण्डा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ लॄं कौमार्यै नमः । कौमारी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ऐं अपराजितायै नमः । अपराजिता श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ औं वाराह्यै नमः । वाराही श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ अः नारसिंह्यै नमः । नारसिंही श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः तुरियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तुरीयावरणार्चनम् ॥
अनॆन तुरीयावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
पञ्चमावरणम् अष्टदलमूलॆॐ ह्रीं असिताङ्ग भैरवाय नमः । असिताङ्गभैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं रुरु भैरवाय नमः । रुरु भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं चन्ड भैरवाय नमः । चण्ड भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं क्रॊध भैरवाय नमः । क्रॊध भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं उन्मत भैरवाय नमः । उन्मत्त भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं कपाल भैरवाय नमः । कपाल भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं भीषण भैरवाय नमः । भीषण भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं संहार भैरवाय नमः । संहार भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः पञ्चमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं पञ्चमावरणार्चनम् ॥
अनॆन पञ्चमावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
षष्ट्यावरणम् चतुर्विंशति दलॆॐ विं विष्णुमायायै नमः । विष्णुमाया श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ चॆं चॆतनायै नमः । चॆतना श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ बुं बुद्ध्यै नमः । बुद्धी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ निं निद्रायै नमः । निद्रा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ क्षुं क्षुधायै नमः । क्षुधा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ छां छायायै नमः । छाया श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शं शक्त्यै नमः । शक्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ तृं तृष्णायै नमः । तॄष्णा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ क्षां क्षान्त्यै नमः । क्षान्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ कां कान्त्यै नमः । कान्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ लं लक्ष्म्यै नमः । लक्ष्मी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ धृं धृत्यै नमः । धृती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ वृं वृत्यै नमः । वृत्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ श्रुं श्रुत्यै नमः । श्रुति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ स्मृं स्मृत्यै नमः । स्मृती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ तुं तुष्ट्यै नमः । तुष्टी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पुं पुष्ट्यै नमः । पुष्टी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ दं दयायै नमः । दया श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ मां मात्रॆ नमः । माता श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ भ्रां भ्रान्त्यै नमः । भ्रान्ती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः षष्ट्यावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं षष्ट्यावरणार्चनम् ॥
अनॆन षष्ट्यावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
सप्तमावरणम् भूपुरॆ दशदिक्षुॐ लां इन्द्राय नमः । इन्द्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ रां अग्नयॆ नमः । अग्नि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ टां यमाय नमः । यम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ क्षां निऋतयॆ नमः । निऋति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ वां वरुणाय नमः । वरुण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ यां वायवॆ नमः । वायु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ सां सॊमाय नमः । सॊम श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ हां ईशानाय नमः । ईशान श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ आं ब्रह्मणॆ नमः । ब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ह्रीं अनन्ताय नमः । अनन्त श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः सप्तमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं सप्तमावरणार्चनम् ॥
अनॆन सप्तमावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
अष्टमावरणम् भूपुरॆॐ वं वज्राय नमः । वज्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शं शक्तयॆ नमः । शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ दं दण्डाय नमः । दण्ड श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ खं खड्गाय नमः । खड्ग श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पं पाशाय नमः । पाश श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ ध्वं ध्वजाय नमः । ध्वज श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ गं गदायै नमः । गद श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शूं शूलाय नमः । शूल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पं पद्माय नमः । पद्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ चं चक्राय नमः । चक्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः अष्टमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं अष्टमावरणार्चनम् ॥
अनॆन अष्टमावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
नवमावरणम्ॐ ब्रं ब्रह्मणॆ नमः । ब्रह्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ विं विष्णवॆ नमः । विष्णु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ रुं रुद्राय नमः । रुद्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ अं अक्षमालायै नमः । अक्षमाला श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पं पद्माय नमः । पद्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ सां सायकाय नमः । सायक श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ खं खड्गाय नमः । खड्ग श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ वं वज्राय नमः । वज्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ गं गदायै नमः । गद श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ चं चक्राय नमः । चक्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ सुं सुराभाजनाय नमः । सुराभाजन श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शं शङ्खाय नमः । शङ्ख श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शं शक्तयॆ नमः । शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पं परशवॆ नमः । परशु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ धं धनुषॆ नमः । धनु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ चं चर्माय नमः । चर्म श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ दं दण्डाय नमः । दण्ड श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ कुं कुण्डिकाय नमः । कुण्डिका श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ घं घण्टाय नमः । घण्टा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ पां पाशाय नमः । पाश श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शूं शूलाय नमः । शूल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ यॊं यॊगिणीभ्यॊ नमः । यॊगिणी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ क्षं क्षॆत्रपालाय नमः । क्षॆत्रपाल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ गं गणॆशाय नमः । गणॆश श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ दुं दुर्गायै नमः । दुर्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ विं विष्णवॆ नमः । विष्णु श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ शिं शिवाय नमः । शिव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ सुं सूर्याय नमः । सूर्य श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । ॐ गं गणपतयॆ नमः । गणपति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
एताः नवमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्ठाः सन्तु नमः ।
ऐं ह्रीं क्लीं चामुण्डायै विच्चॆ - श्री चण्डिकापरमॆश्वर्यम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः (३ वारम्)
अभीष्ठसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ । भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं नवमावरणार्चनम् ॥
अनॆन नवमावरणार्चनॆन श्री चण्डिकापरमॆश्वरी प्रीयथाम् ।
śrī caṇḍikāparamĕśvari āvaraṇa pūjā vidhānam
pīṭha pūjā
OM ādhāraśaktyai namaḥ OM prakṛtyai namaḥ OM kūrmāya namaḥ OM śĕṣāya namaḥ OM pṛthivyai namaḥ OM sudhāmbudhayĕ namaḥ OM maṇidvīpāya namaḥ OM cintāmaṇi gṛhāya namaḥ OM śmaśānāya namaḥ OM pārijātyāya namaḥ OM ratnavĕdikāya namaḥ OM maṇipīṭhāyai namaḥ OM nānāmunībhyŏ namaḥ OM nānādĕvĕbhyŏ namaḥ OM śavĕbhyŏ namaḥ OM sarvamuṇḍĕbhyŏ namaḥ OM śivābhyŏ namaḥ OM dharmāya namaḥ OM jñānāya namaḥ OM vairāgyāya namaḥ OM aiśvaryāya namaḥ OM adharmāya namaḥ OM ajñānāya namaḥ OM avairāgyāya namaḥ OM anaiśvaryāya namaḥ
OM ānandakandāya namaḥ OM saṁvinnālāya namaḥ OM sarvatatvātmakapadmāya namaḥ OM prakṛtimayapatrĕbhyŏ namaḥ OM vikāramayakĕsarĕbhyŏ namaḥ OM pañcāśadbījādhyakarṇikāyai namaḥ OM aṁ dvādaśakalātmanĕ sūryamaṇḍalāya namaḥ OM vaṁ ṣŏḍaśakalātmanĕ sŏmamaṇḍalāya namaḥ OM saṁ daśakalātmanĕ vahnimaṇḍalāya namaḥ
OM saṁ satvāya namaḥ OM raṁ rajasĕ namaḥ OM taṁ tamasĕ namaḥ OM āṁ ātmanĕ namaḥ OM aṁ antarātmanĕ namaḥ OM paṁ paramātmanĕ namaḥ OM hrīṁ jñānātmanĕ namaḥ
OM jayāyai namaḥ OM vijayāyai namaḥ OM ajitāyai namaḥ OM aparājitāyai namaḥ OM nityāyai namaḥ OM vilāsinyai namaḥ OM dŏgdhryai namaḥ OM aghŏrāyai namaḥ OM maṅgalāyai namaḥ
śrī caṇḍikāparamĕśvari dhyānam
mātarmĕmadhukaiṭapaghni mahiṣaprāṇāpahārŏdyamĕ hĕlā nirmita dhūmralŏcanavadhĕ hĕ caṇḍamuṇḍārdini | niśśĕṣīkṛta raktabījatanujĕ nityĕniśumbhāpahĕ śumbhadhvamsini samharāśuduritaṁ durgĕ namastĕ'mbikĕ ||
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvariṁ dhyāyāmi āvāhayāmi namaḥ || āvāhana mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || sthāpitā bhava | sthāpaṇa mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || saṁsthitā bhava | saṁsthita mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || sanniruddhā bhava | sanniruddha mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || saṁmukhī bhava | saṁmukhī mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || avakuṇṭhitŏ bhava | avakuṇṭhana mudrāṁ pradarśya | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ || vandana dhĕnu yŏni mudrāñśca pradarśya |
dĕvī sarvajagadambĕ yāvatpūjāvasānakaṁ | tāvatvaṁ prītibhāvĕna yantrĕ'smin sannidhiṁ kuru ||
caṇḍikāparamĕśvari ṣŏḍaśŏpacāra pūjā -
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || āsanaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || pādayŏḥ pādyaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || hastayŏḥ arghyaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || mukhĕ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || madhuparkaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || śuddhŏdaka snānaṁ kalpayāmi namaḥ | snānānantaraṁ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || vastrŏpavītāni kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || bhūṣaṇaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || divyaparimala gandhaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || dhūpaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || dīpaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || tāmbūlaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || karpūra nīrāñjanaṁ kalpayāmi namaḥ | aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ | śrī caṇḍikāparamĕśvaryai namaḥ || pradakṣiṇa namaskārān kalpayāmi namaḥ |
saṁvinmayĕ parĕ dĕvī parāmṛta rucipriyĕ | anujñāṁ caṇḍikĕ dĕhi parivārārcanāya mĕ ||ṣaḍaṅga tarpaṇam -
OM hrāṁ hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrīṁ śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrūṁ śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hraiṁ kavacāya huṁ | kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrauṁ nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hraḥ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ
layāṅga tarpaṇam -
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | (10 vāram)
prathamāvaraṇam
trikŏṇĕOM hrāṁ hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrīṁ śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrūṁ śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hraiṁ kavacāya huṁ | kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hrauṁ nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ OM hraḥ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ
etāḥ prathamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ prathamāvaraṇārcanam ||
anĕna prathamāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
dvitīyāvaraṇam madhyatrikŏṇabahiḥ
OM sarasvatibrahmābhyāṁ namaḥ | sarasvatībrahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM lakṣmiviṣṇubhyāṁ namaḥ | lakṣmīviṣṇu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM gaurirudrābhyāṁ namaḥ | gaurīrudra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM siṁ siṁhāya namaḥ | siṁha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM maṁ mahiṣāya namaḥ | mahiṣa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kāṁ kālāya namaḥ | kāla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM mṛṁ mṛtyavĕ namaḥ | mṛtyu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ dvitīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ dvitīyāvaraṇārcanam ||
anĕna dvitīyāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
tṛtīyāvaraṇam ṣaṭkŏṇĕ
OM naṁ nandajāyai namaḥ | nandajā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM raṁ raktadandikāyai namaḥ | raktadandikā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śāṁ śākambharyai namaḥ | śākambharī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM duṁ durgāyai namaḥ | durgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM bhīṁ bhīmā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM bhrāṁ bhrāmaryai namaḥ | bhrāmarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ tṛtīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ tṛtīyāvaraṇārcanam ||
anĕna tṛtīyāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
turiyāvaraṇam aṣṭadalāgrĕ
OM āṁ brāhmyai namaḥ | brāhmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM īṁ nārāyaṇyai namaḥ | nārāyaṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM ūṁ māhĕśvaryai namaḥ | māhĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM ṝṁ cāmuṇḍāyai namaḥ | cāmuṇḍā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM lṝṁ kaumāryai namaḥ | kaumārī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM aiṁ aparājitāyai namaḥ | aparājitā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM auṁ vārāhyai namaḥ | vārāhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM aḥ nārasiṁhyai namaḥ | nārasiṁhī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ turiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ turīyāvaraṇārcanam ||
anĕna turīyāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
pañcamāvaraṇam aṣṭadalamūlĕ
OM hrīṁ asitāṅga bhairavāya namaḥ | asitāṅgabhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ ruru bhairavāya namaḥ | ruru bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ canḍa bhairavāya namaḥ | caṇḍa bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ krŏdha bhairavāya namaḥ | krŏdha bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ unmata bhairavāya namaḥ | unmatta bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ kapāla bhairavāya namaḥ | kapāla bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ bhīṣaṇa bhairavāya namaḥ | bhīṣaṇa bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ saṁhāra bhairavāya namaḥ | saṁhāra bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ pañcamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ pañcamāvaraṇārcanam ||
anĕna pañcamāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
ṣaṣṭyāvaraṇam caturviṁśati dalĕ
OM viṁ viṣṇumāyāyai namaḥ | viṣṇumāyā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM cĕṁ cĕtanāyai namaḥ | cĕtanā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM buṁ buddhyai namaḥ | buddhi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM niṁ nidrāyai namaḥ | nidrā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kṣuṁ kṣudhāyai namaḥ | kṣudhā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM chāṁ chāyāyai namaḥ | chāyā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śaṁ śaktyai namaḥ | śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM tṛṁ tṛṣṇāyai namaḥ | tṝṣṇā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kṣāṁ kṣāntyai namaḥ | kṣānti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kāṁ kāntyai namaḥ | kānti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM laṁ lakṣmyai namaḥ | lakṣmī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM dhṛṁ dhṛtyai namaḥ | dhṛtī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM vṛṁ vṛtyai namaḥ | vṛttī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śruṁ śrutyai namaḥ | śruti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM smṛṁ smṛtyai namaḥ | smṛtī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM tuṁ tuṣṭyai namaḥ | tuṣṭi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM puṁ puṣṭyai namaḥ | puṣṭi śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM daṁ dayāyai namaḥ | dayā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM māṁ mātrĕ namaḥ | mātā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM bhrāṁ bhrāntyai namaḥ | bhrāntī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ ṣaṣṭyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ ṣaṣṭyāvaraṇārcanam ||
anĕna ṣaṣṭyāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
saptamāvaraṇam bhūpurĕ daśadikṣu
OM lāṁ indrāya namaḥ | indra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM rāṁ agnayĕ namaḥ | agni śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM ṭāṁ yamāya namaḥ | yama śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kṣāṁ niṛtayĕ namaḥ | niṛti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM vāṁ varuṇāya namaḥ | varuṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM yāṁ vāyavĕ namaḥ | vāyu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM sāṁ sŏmāya namaḥ | sŏma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hāṁ īśānāya namaḥ | īśāna śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM āṁ brahmaṇĕ namaḥ | brahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM hrīṁ anantāya namaḥ | ananta śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ saptamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ saptamāvaraṇārcanam ||
anĕna saptamāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
aṣṭamāvaraṇam bhūpurĕ
OM vaṁ vajrāya namaḥ | vajra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śaṁ śaktayĕ namaḥ | śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM daṁ daṇḍāya namaḥ | daṇḍa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM khaṁ khaḍgāya namaḥ | khaḍga śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM paṁ pāśāya namaḥ | pāśa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM dhvaṁ dhvajāya namaḥ | dhvaja śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM gaṁ gadāyai namaḥ | gada śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śūṁ śūlāya namaḥ | śūla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM paṁ padmāya namaḥ | padma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM caṁ cakrāya namaḥ | cakra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ aṣṭamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ aṣṭamāvaraṇārcanam ||
anĕna aṣṭamāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
navamāvaraṇam
OM braṁ brahmaṇĕ namaḥ | brahma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM viṁ viṣṇavĕ namaḥ | viṣṇu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM ruṁ rudrāya namaḥ | rudra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM aṁ akṣamālāyai namaḥ | akṣamālā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM paṁ padmāya namaḥ | padma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM sāṁ sāyakāya namaḥ | sāyaka śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM khaṁ khaḍgāya namaḥ | khaḍga śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM vaṁ vajrāya namaḥ | vajra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM gaṁ gadāyai namaḥ | gada śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM caṁ cakrāya namaḥ | cakra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM suṁ surābhājanāya namaḥ | surābhājana śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śaṁ śaṅkhāya namaḥ | śaṅkha śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śaṁ śaktayĕ namaḥ | śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM paṁ paraśavĕ namaḥ | paraśu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM dhaṁ dhanuṣĕ namaḥ | dhanu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM caṁ carmāya namaḥ | carma śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM daṁ daṇḍāya namaḥ | daṇḍa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kuṁ kuṇḍikāya namaḥ | kuṇḍikā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM ghaṁ ghaṇṭāya namaḥ | ghaṇṭā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM pāṁ pāśāya namaḥ | pāśa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śūṁ śūlāya namaḥ | śūla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM yŏṁ yŏgiṇībhyŏ namaḥ | yŏgiṇī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM kṣaṁ kṣĕtrapālāya namaḥ | kṣĕtrapāla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM gaṁ gaṇĕśāya namaḥ | gaṇĕśa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM duṁ durgāyai namaḥ | durgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM viṁ viṣṇavĕ namaḥ | viṣṇu śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM śiṁ śivāya namaḥ | śiva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM suṁ sūryāya namaḥ | sūrya śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | OM gaṁ gaṇapatayĕ namaḥ | gaṇapati śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
etāḥ navamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭhāḥ santu namaḥ |
aiṁ hrīṁ klīṁ cāmuṇḍāyai viccĕ - śrī caṇḍikāparamĕśvaryambā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ (3 vāram)
abhīṣṭhasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ | bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ navamāvaraṇārcanam ||
anĕna navamāvaraṇārcanĕna śrī caṇḍikāparamĕśvarī prīyathām |
ஶ்ரீ சண்டிகாபரமேஶ்வரி ஆவரண பூஜா விதானம்
பீட பூஜா
ஓம் ஆதாரஶக்த்யை நம:
ஓம் ப்ரக்ருத்யை நம:
ஓம் கூர்மாய நம:
ஓம் ஶேஷாய நம:
ஓம் ப்ருதிவ்யை நம:
ஓம் ஸுதாம்புதயே நம:
ஓம் மணித்வீபாய நம:
ஓம் சின்தாமணி க்ருஹாய நம:
ஓம் ஶ்மஶானாய நம:
ஓம் பாரிஜாத்யாய நம:
ஓம் ரத்னவேதிகாய நம:
ஓம் மணிபீடாயை நம:
ஓம் நானாமுனீப்யோ நம:
ஓம் நானாதேவேப்யோ நம:
ஓம் ஶவேப்யோ நம:
ஓம் ஸர்வமுண்டேப்யோ நம:
ஓம் ஶிவாப்யோ நம:
ஓம் தர்மாய நம:
ஓம் ஜ்ஞானாய நம: