ShailaputrI durgA AvaraNa pUjA

Shailaputri is the first of the navadurgA series.

After Sati burns Herself during the dakSha yAga, shivA goes into a deep meditative state. Sati is born again to Himavan (hima parvat) and mEnA and named as pArvatI. She is also called haimAvati (daughter of himavAn) and shailaputrI (daughter of stone/mountain). The meditative form for shailaputri is a beautiful goddess riding the riShabhA (nandi), sporting a trishUlA in one hand and a lotus in the other.

What is the significance of shailaputrI ?

There are several meanings behind the various forms of durgAs. This particular category of navadurgA is special because of its mention in the canDI kavacam. Any tantra shAstrA representation can have multiple layers of meanings that are applicable to the different states of sAdhAks in their spiritual process. One simple representation is that this nava durgA series depicts the story of pArvati at various stages. The first being her birth to himavAn and hence shailaputrI. Hence this form represents the birth.

Another interesting meaning of these forms is its representation of the spiritual process using tantra/yogA path. shailaputrI represents the Asana siddhi. The ability of the sAdhakA to sit like a rock for hours. Meditating on this form and the mantra bestows this Asana siddhi to the sAdhakA and she rules the mUlAdhAra cakrA. Further details should be learnt from ones own Guru.

shailaputryambA shrI pAdukAM pUjayAmi namaH

Shailaputri durgA Avarana pUjA

श्री शैलपुत्री आवरण पूजा क्रमः

पीठ पूजा

ॐ मण्डूकादि परतत्वाय नमः ।

प्रीं पृथिव्यै नमः
सौः सुधार्णवाय नमः 
रां रत्नद्वीपाय नमः 
क्रीं सौः सरॊवराय नमः
क्लीं कल्पवनाय नमः

पद्मवनाय नमः 
कल्पवल्ली मूलवॆद्यै नमः

यं यॊगपीठाय नमः

श्री शैलपुत्री आवाहनम् 

उद्यद्दिनॆशायुतसन्निभाननाम् शशाङ्कलॆखामुकुटांचतुर्भुजाम् ।
रक्तांबरां अग्निरवीन्दुलॊचनां शैलपुत्रीं वरदां स्मराम्यहम् ॥

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री ध्यायामि आवाहयामि नमः । - आवाहन मुद्रां प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री स्थापिता भव । - स्थापण मुद्रां प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री संस्थितॊ भव । - संस्थित मुद्रां प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री सन्निरुद्धॊ भव । - सन्निरुद्ध मुद्रां प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री सम्मुखी भव । - सम्म्मुखी मुद्रां प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री अवकुण्ठितॊ भव। - अवकुण्ठन मुद्रां प्रदर्श्य 
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि नमः । - वन्दन धॆनु यॊनि मुद्राञ्श्च प्रदर्श्य ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । आसनं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । पादयॊः पाद्यं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । हस्तयॊः अर्घ्यं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । मुखॆ आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । शुद्धॊदक स्नानं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । स्नानानन्तरं आचमनीयं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । वस्त्राणि कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । आभरणानि कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । दिव्यपरिमळ गन्धं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । गन्धस्यॊऽपरि हरिद्रा कुङ्कुमं कल्पयामि नमः 
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । पुष्पाक्षतान् कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । घूपं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । दीपं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । नैवॆद्यं कल्पयामि नमः
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । सुगन्ध ताम्बूलं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । कर्पूर नीराञ्जनं कल्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । श्री शैलपुत्र्यै नमः । प्रदक्षिण नमस्कारान् कल्पयामि नमः ।

सन्विन्मयॆ परॆ दॆवी परामृत रुचि प्रियॆ ।
अनुज्ञां शैलपुत्रीं दॆहि परिवार्चनायम मॆ ॥

षडङ्ग तर्पणम्

ह्रां हृदयाय नमः । हृदय शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रीं शिरसॆ स्वाहा । शिरॊ शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रूं शिखायै वषट् । शिखा शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रैं कवचाय हूं । कवच शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रौं नॆत्रत्रयाय वौषट् । नॆत्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ह्रः अस्त्राय फट् । अस्त्र शक्ति श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

लयाङ्ग तर्पणम्

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (१० वारम्)

प्रथमावरणम् - 

ॐ सौः क्लीं ऐं सर्वाशापरिपूरकाय नमः ।

ॐ ऐं इन्द्राय नमः । इन्द्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ धं धर्मराजाय नमः । धर्मराज श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ वं वरुणाय नमः । वरुण श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ क्रीं कुबॆराय नमः । कुबॆर श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ॐ एताः प्रथमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

ॐ अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं प्रथमावरणार्चनम् ॥

अनॆन प्रथमावरणार्चनॆन श्री शैलपुत्र्यम्बा प्रीयथाम् ।

द्वितीयावरणम् - 

ॐ सं संहाराय नमः । संहार श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ कं कालरुद्राय नमः । कालरुद्र श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ विं विकरलाय नमः । विकरल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ सौः करालाय नमः । कराल श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं कालाग्नयॆ नमः । कालाग्नि श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ रुं रुरु भैरवाय नमः । रुरु भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ सौः सुप्तभैरवाय नमः । सुप्तभैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं उन्मत्त भैरवाय नमः । उन्मत्त भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः 

ॐ एताः द्वितीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं द्वितीयावरणार्चणम् ॥

अनॆन द्वितीयावरणार्चनॆन श्री शैलपुत्र्यम्बा प्रीयथाम् ।

तृतीयावरणम् - 

ॐ सर्वसंमॊहनाय नमः ।

ॐ ह्रीं भुवनॆश्वर्यै नमः । भुवनॆश्वरी श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ऐं क्लीं सौः बालायै नमः । बाला श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्क्लीं बगलायै नमः । बगला श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

ॐ ह्रीं सौः सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ सः छ्रीं छिन्नमस्तायै नमः । छिन्नमस्ता श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ श्रीं प्रीं पद्मावत्यै नमः । पद्मावती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः तृतीयावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तृतीयावरणार्चणम् ॥

अनॆन तृतीयावरणार्चनॆन श्री शैलपुत्र्यम्बा प्रीयथाम् ।

तुरियावरणम् - 

ॐ गं गङ्गायै नमः । गङ्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ यं यमुनायै नमः । यमुना श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ सौः सरस्वत्यै नमः । सरस्वती श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः तुरियावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं तुरियावरणार्चणम् ॥

अनॆन तुरियावरणार्चनॆन श्री शैलपुत्र्यम्बा प्रीयथाम् ।

पञ्चमावरणम् - 

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री दुर्गा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं नमः शिवाय - साम्बशिव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ॐ ह्रीं दुं ह्रीं दुं उत्तिष्ठपुरुषि किं स्वपिषि भयं मॆ समुपस्थ्तितं यदिशक्यमशक्यं वा तन्मॆभगवति शमय स्वाहा दुं ह्रीं ॐ । नवदुर्गाभ्यां नमः । वनदुर्गाम्बा श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।
ब्लूं वं वद वद त्रीं हुं फट् - श्री भैरव श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः ।

एताः पञ्चमावरण दॆवताः साङ्गाः सायुधाः सशक्तिकाः सवाहनाः सपरिवाराः सर्वॊपचारैः सम्पूजिताः सन्तर्पिताः सन्तुष्टाः सन्तु नमः ।

ॐ ह्रीं श्रीं ऐं सौः सौः ऐं श्रीं ह्रीं ॐ शैलपुत्र्यै नमः । शैलपुत्री श्री पादुकां पूजयामि तर्पयामि नमः । (३ वारम्)

अभीष्टसिद्धिं मॆ दॆहि शरणागत वत्सलॆ ।
भक्त्या समर्पयॆ तुभ्यं पञ्चमावरणार्चणम् ॥

अनॆन पञ्चमावरणार्चनॆन श्री शैलपुत्र्यम्बा प्रीयथाम् ।

पञ्चपूजा -

लं पृथिव्यात्मिकायै गन्धं कल्पयामि ।
हं आकाशात्मिकायै पुष्पाणि पूजयामि ।
यं वाय्वात्मिकायै धूपं कल्पयामि ।
रं अग्न्यात्मिकायै दीपं कल्पयामि ।
वं अमृतात्मिकायै अमृतं महानैवॆद्यं कल्पयामि ।
सं सर्वात्मिकायै ताम्बूलादि समस्तॊपचारान् कल्पयामि ।

śrī śailaputrī āvaraṇa pūjā kramaḥ

pīṭha pūjā

OM maṇḍūkādi paratatvāya namaḥ |

prīṁ pṛthivyai namaḥ
sauḥ sudhārṇavāya namaḥ 
rāṁ ratnadvīpāya namaḥ 
krīṁ sauḥ sarŏvarāya namaḥ
klīṁ kalpavanāya namaḥ

padmavanāya namaḥ 
kalpavallī mūlavĕdyai namaḥ

yaṁ yŏgapīṭhāya namaḥ

śrī śailaputrī āvāhanam 

udyaddinĕśāyutasannibhānanām śaśāṅkalĕkhāmukuṭāṁcaturbhujām |
raktāṁbarāṁ agniravīndulŏcanāṁ śailaputrīṁ varadāṁ smarāmyaham ||

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī dhyāyāmi āvāhayāmi namaḥ | - āvāhana mudrāṁ pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī sthāpitā bhava | - sthāpaṇa mudrāṁ pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī saṁsthitŏ bhava | - saṁsthita mudrāṁ pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī sanniruddhŏ bhava | - sanniruddha mudrāṁ pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī sammukhī bhava | - sammmukhī mudrāṁ pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī avakuṇṭhitŏ bhava| - avakuṇṭhana mudrāṁ pradarśya 
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi namaḥ | - vandana dhĕnu yŏni mudrāñśca pradarśya |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | āsanaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | pādayŏḥ pādyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | hastayŏḥ arghyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | mukhĕ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | śuddhŏdaka snānaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | snānānantaraṁ ācamanīyaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | vastrāṇi kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | ābharaṇāni kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | divyaparimaḻa gandhaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | gandhasyŏ'pari haridrā kuṅkumaṁ kalpayāmi namaḥ 
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | puṣpākṣatān kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | ghūpaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | dīpaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | naivĕdyaṁ kalpayāmi namaḥ
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | sugandha tāmbūlaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | karpūra nīrāñjanaṁ kalpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śrī śailaputryai namaḥ | pradakṣiṇa namaskārān kalpayāmi namaḥ |

sanvinmayĕ parĕ dĕvī parāmṛta ruci priyĕ |
anujñāṁ śailaputrīṁ dĕhi parivārcanāyama mĕ ||

ṣaḍaṅga tarpaṇam

hrāṁ hṛdayāya namaḥ | hṛdaya śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrīṁ śirasĕ svāhā | śirŏ śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrūṁ śikhāyai vaṣaṭ | śikhā śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hraiṁ kavacāya hūṁ | kavaca śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hrauṁ nĕtratrayāya vauṣaṭ | nĕtra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
hraḥ astrāya phaṭ | astra śakti śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

layāṅga tarpaṇam

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 10 vāram

prathamāvaraṇam - 

OM sauḥ klīṁ aiṁ sarvāśāparipūrakāya namaḥ |

OM aiṁ indrāya namaḥ | indra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM dhaṁ dharmarājāya namaḥ | dharmarāja śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM vaṁ varuṇāya namaḥ | varuṇa śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM krīṁ kubĕrāya namaḥ | kubĕra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

OM etāḥ prathamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

OM abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ prathamāvaraṇārcanam ||

anĕna prathamāvaraṇārcanĕna śrī śailaputryambā prīyathām |

dvitīyāvaraṇam - 

OM saṁ saṁhārāya namaḥ | saṁhāra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM kaṁ kālarudrāya namaḥ | kālarudra śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM viṁ vikaralāya namaḥ | vikarala śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM sauḥ karālāya namaḥ | karāla śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ kālāgnayĕ namaḥ | kālāgni śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM ruṁ ruru bhairavāya namaḥ | ruru bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM sauḥ suptabhairavāya namaḥ | suptabhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ unmatta bhairavāya namaḥ | unmatta bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ 

OM etāḥ dvitīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ dvitīyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna dvitīyāvaraṇārcanĕna śrī śailaputryambā prīyathām |

tṛtīyāvaraṇam - 

OM sarvasaṁmŏhanāya namaḥ |

OM hrīṁ bhuvanĕśvaryai namaḥ | bhuvanĕśvarī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM aiṁ klīṁ sauḥ bālāyai namaḥ | bālā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hklīṁ bagalāyai namaḥ | bagalā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

OM hrīṁ sauḥ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM saḥ chrīṁ chinnamastāyai namaḥ | chinnamastā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM śrīṁ prīṁ padmāvatyai namaḥ | padmāvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ tṛtīyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ tṛtīyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna tṛtīyāvaraṇārcanĕna śrī śailaputryambā prīyathām |

turiyāvaraṇam - 

OM gaṁ gaṅgāyai namaḥ | gaṅgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM yaṁ yamunāyai namaḥ | yamunā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM sauḥ sarasvatyai namaḥ | sarasvatī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ turiyāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ turiyāvaraṇārcaṇam ||

anĕna turiyāvaraṇārcanĕna śrī śailaputryambā prīyathām |

pañcamāvaraṇam - 

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī durgā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ namaḥ śivāya - sāmbaśiva śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
OM hrīṁ duṁ hrīṁ duṁ uttiṣṭhapuruṣi kiṁ svapiṣi bhayaṁ mĕ samupasthtitaṁ yadiśakyamaśakyaṁ vā tanmĕbhagavati śamaya svāhā duṁ hrīṁ OM | navadurgābhyāṁ namaḥ | vanadurgāmbā śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |
blūṁ vaṁ vada vada trīṁ huṁ phaṭ - śrī bhairava śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ |

etāḥ pañcamāvaraṇa dĕvatāḥ sāṅgāḥ sāyudhāḥ saśaktikāḥ savāhanāḥ saparivārāḥ sarvŏpacāraiḥ sampūjitāḥ santarpitāḥ santuṣṭāḥ santu namaḥ |

OM hrīṁ śrīṁ aiṁ sauḥ sauḥ aiṁ śrīṁ hrīṁ OM śailaputryai namaḥ | śailaputrī śrī pādukāṁ pūjayāmi tarpayāmi namaḥ | 3 vāram

abhīṣṭasiddhiṁ mĕ dĕhi śaraṇāgata vatsalĕ |
bhaktyā samarpayĕ tubhyaṁ pañcamāvaraṇārcaṇam ||

anĕna pañcamāvaraṇārcanĕna śrī śailaputryambā prīyathām |

pañcapūjā -

laṁ pṛthivyātmikāyai gandhaṁ kalpayāmi |
haṁ ākāśātmikāyai puṣpāṇi pūjayāmi |
yaṁ vāyvātmikāyai dhūpaṁ kalpayāmi |
raṁ agnyātmikāyai dīpaṁ kalpayāmi |
vaṁ amṛtātmikāyai amṛtaṁ mahānaivĕdyaṁ kalpayāmi |
saṁ sarvātmikāyai tāmbūlādi samastŏpacārān kalpayāmi |

 

ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஆவரண பூஜா க்ரம:

பீட பூஜா

ஓம் மண்டூகாதி பரதத்வாய நம: |

ப்ரீம் ப்ருதிவ்யை நம:
ஸௌ: ஸுதார்ணவாய நம: 
ராம் ரத்னத்வீபாய நம: 
க்ரீம் ஸௌ: ஸரோவராய நம:
க்லீம் கல்பவனாய நம:

பத்மவனாய நம: 
கல்பவல்லீ மூலவேத்யை நம:

யம் யோகபீடாய நம:

ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஆவாஹனம் 

உத்யத்தினேஶாயுதஸந்நிபானனாம் ஶஶாங்கலேகாமுகுடாம்சதுர்புஜாம் |
ரக்தாம்பராம் அக்னிரவீந்துலோசனாம் ஶைலபுத்ரீம் வரதாம் ஸ்மராம்யஹம் ||

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ த்யாயாமி ஆவாஹயாமி நம: | - ஆவாஹன முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஸ்தாபிதா பவ | - ஸ்தாபண முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஸம்ஸ்திதோ பவ | - ஸம்ஸ்தித முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஸந்நிருத்தோ பவ | - ஸந்நிருத்த முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஸம்முகீ பவ | - ஸம்ம்முகீ முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ அவகுண்டிதோ பவ| - அவகுண்டன முத்ராம் ப்ரதர்ஶ்ய 
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி நம: | - வந்தன தேனு யோனி முத்ராஞ்ஶ்ச ப்ரதர்ஶ்ய |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஆஸனம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | பாதயோ: பாத்யம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஹஸ்தயோ: அர்க்யம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | முகே ஆசமனீயம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶுத்தோதக ஸ்னானம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஸ்னானானந்தரம் ஆசமனீயம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | வஸ்த்ராணி கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஆபரணானி கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | திவ்யபரிமள கந்தம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | கந்தஸ்யோபரி ஹரித்ரா குங்குமம் கல்பயாமி நம: 
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | புஷ்பாக்ஷதான் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | கூபம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | தீபம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | நைவேத்யம் கல்பயாமி நம:
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஸுகந்த தாம்பூலம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | கர்பூர நீராஞ்ஜனம் கல்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யை நம: | ப்ரதக்ஷிண நமஸ்காரான் கல்பயாமி நம: |

ஸன்வின்மயே பரே தேவீ பராம்ருத ருசி ப்ரியே |
அனுஜ்ஞாம் ஶைலபுத்ரீம் தேஹி பரிவார்சனாயம மே ||

ஷடங்க தர்பணம்

ஹ்ராம் ஹ்ருதயாய நம: | ஹ்ருதய ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஹ்ரீம் ஶிரஸே ஸ்வாஹா | ஶிரோ ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஹ்ரூம் ஶிகாயை வஷட் | ஶிகா ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஹ்ரைம் கவசாய ஹூம் | கவச ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஹ்ரௌம் நேத்ரத்ரயாய வௌஷட் | நேத்ர ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஹ்ர: அஸ்த்ராய பட் | அஸ்த்ர ஶக்தி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

லயாங்க தர்பணம்

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௧0 வாரம்)

ப்ரதமாவரணம் - 

ஓம் ஸௌ: க்லீம் ஐம் ஸர்வாஶாபரிபூரகாய நம: |

ஓம் ஐம் இந்த்ராய நம: | இந்த்ர ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் தம் தர்மராஜாய நம: | தர்மராஜ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் வம் வருணாய நம: | வருண ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் க்ரீம் குபேராய நம: | குபேர ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

ஓம் ஏதா: ப்ரதமாவரண தேவதா: ஸாங்கா: ஸாயுதா: ஸஶக்திகா: ஸவாஹனா: ஸபரிவாரா: ஸர்வோபசாரை: ஸம்பூஜிதா: ஸந்தர்பிதா: ஸந்துஷ்டா: ஸந்து நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௩ வாரம்)

ஓம் அபீஷ்டஸித்திம் மே தேஹி ஶரணாகத வத்ஸலே |
பக்த்யா ஸமர்பயே துப்யம் ப்ரதமாவரணார்சனம் ||

அநேந ப்ரதமாவரணார்சநேந ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யம்பா ப்ரீயதாம் |

த்விதீயாவரணம் - 

ஓம் ஸம் ஸம்ஹாராய நம: | ஸம்ஹார ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் கம் காலருத்ராய நம: | காலருத்ர ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் விம் விகரலாய நம: | விகரல ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஸௌ: கராலாய நம: | கரால ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் காலாக்னயே நம: | காலாக்னி ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ரும் ருரு பைரவாய நம: | ருரு பைரவ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஸௌ: ஸுப்தபைரவாய நம: | ஸுப்தபைரவ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் உன்மத்த பைரவாய நம: | உன்மத்த பைரவ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: 

ஓம் ஏதா: த்விதீயாவரண தேவதா: ஸாங்கா: ஸாயுதா: ஸஶக்திகா: ஸவாஹனா: ஸபரிவாரா: ஸர்வோபசாரை: ஸம்பூஜிதா: ஸந்தர்பிதா: ஸந்துஷ்டா: ஸந்து நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௩ வாரம்)

அபீஷ்டஸித்திம் மே தேஹி ஶரணாகத வத்ஸலே |
பக்த்யா ஸமர்பயே துப்யம் த்விதீயாவரணார்சணம் ||

அநேந த்விதீயாவரணார்சநேந ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யம்பா ப்ரீயதாம் |

த்ருதீயாவரணம் - 

ஓம் ஸர்வஸம்மோஹனாய நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் புவனேஶ்வர்யை நம: | புவனேஶ்வரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஐம் க்லீம் ஸௌ: பாலாயை நம: | பாலா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்க்லீம் பகலாயை நம: | பகலா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஸௌ: ஸரஸ்வத்யை நம: | ஸரஸ்வதீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஸ: ச்ரீம் சிந்நமஸ்தாயை நம: | சிந்நமஸ்தா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஶ்ரீம் ப்ரீம் பத்மாவத்யை நம: | பத்மாவதீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

ஏதா: த்ருதீயாவரண தேவதா: ஸாங்கா: ஸாயுதா: ஸஶக்திகா: ஸவாஹனா: ஸபரிவாரா: ஸர்வோபசாரை: ஸம்பூஜிதா: ஸந்தர்பிதா: ஸந்துஷ்டா: ஸந்து நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௩ வாரம்)

அபீஷ்டஸித்திம் மே தேஹி ஶரணாகத வத்ஸலே |
பக்த்யா ஸமர்பயே துப்யம் த்ருதீயாவரணார்சணம் ||

அநேந த்ருதீயாவரணார்சநேந ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யம்பா ப்ரீயதாம் |

துரியாவரணம் - 

ஓம் கம் கங்காயை நம: | கங்கா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் யம் யமுனாயை நம: | யமுனா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஸௌ: ஸரஸ்வத்யை நம: | ஸரஸ்வதீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

ஏதா: துரியாவரண தேவதா: ஸாங்கா: ஸாயுதா: ஸஶக்திகா: ஸவாஹனா: ஸபரிவாரா: ஸர்வோபசாரை: ஸம்பூஜிதா: ஸந்தர்பிதா: ஸந்துஷ்டா: ஸந்து நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௩ வாரம்)

அபீஷ்டஸித்திம் மே தேஹி ஶரணாகத வத்ஸலே |
பக்த்யா ஸமர்பயே துப்யம் துரியாவரணார்சணம் ||

அநேந துரியாவரணார்சநேந ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யம்பா ப்ரீயதாம் |

பஞ்சமாவரணம் - 

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ துர்கா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் நம: ஶிவாய - ஸாம்பஶிவ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ஓம் ஹ்ரீம் தும் ஹ்ரீம் தும் உத்திஷ்டபுருஷி கிம் ஸ்வபிஷி பயம் மே ஸமுபஸ்த்திதம் யதிஶக்யமஶக்யம் வா தன்மேபகவதி ஶமய ஸ்வாஹா தும் ஹ்ரீம் ஓம் | நவதுர்காப்யாம் நம: | வனதுர்காம்பா ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |
ப்லூம் வம் வத வத த்ரீம் ஹும் பட் - ஶ்ரீ பைரவ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: |

ஏதா: பஞ்சமாவரண தேவதா: ஸாங்கா: ஸாயுதா: ஸஶக்திகா: ஸவாஹனா: ஸபரிவாரா: ஸர்வோபசாரை: ஸம்பூஜிதா: ஸந்தர்பிதா: ஸந்துஷ்டா: ஸந்து நம: |

ஓம் ஹ்ரீம் ஶ்ரீம் ஐம் ஸௌ: ஸௌ: ஐம் ஶ்ரீம் ஹ்ரீம் ஓம் ஶைலபுத்ர்யை நம: | ஶைலபுத்ரீ ஶ்ரீ பாதுகாம் பூஜயாமி தர்பயாமி நம: | (௩ வாரம்)

அபீஷ்டஸித்திம் மே தேஹி ஶரணாகத வத்ஸலே |
பக்த்யா ஸமர்பயே துப்யம் பஞ்சமாவரணார்சணம் ||

அநேந பஞ்சமாவரணார்சநேந ஶ்ரீ ஶைலபுத்ர்யம்பா ப்ரீயதாம் |

பஞ்சபூஜா -

லம் ப்ருதிவ்யாத்மிகாயை கந்தம் கல்பயாமி |
ஹம் ஆகாஶாத்மிகாயை புஷ்பாணி பூஜயாமி |
யம் வாய்வாத்மிகாயை தூபம் கல்பயாமி |
ரம் அக்ன்யாத்மிகாயை தீபம் கல்பயாமி |
வம் அம்ருதாத்மிகாயை அம்ருதம் மஹானைவேத்யம் கல்பயாமி |
ஸம் ஸர்வாத்மிகாயை தாம்பூலாதி ஸமஸ்தோபசாரான் கல்பயாமி |

Share:

Author: purna_admin

4 thoughts on “ShailaputrI durgA AvaraNa pUjA

  1. I am not able to find the link to download the document as PDF. Kindly help me with the same

      1. Ok , thank you…is there any contact number of subject experts with whom i can converse to get more details. May be if I can convince the subject expert that I am a genuine seeker with necessary qualification for the same.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *